U cilju promocije fizičke aktivnosti i zdravog načina života naših čitatelja i kupaca, workout.ba ekipa se odlučila započeti seriju izazova gdje će pobjednici biti nagrađivani nagradom po vlastitom izboru.

Prvi workout.ba izazov će biti da učesnici urade maksimalan broj pravilnih sklekova. Dakle prilikom brojanja sklekova samo će pravilno izvedeni sklekovi biti uzeti u razmatranje.

Kako izvoditi vježbu?

Sklekovi su jedna od najpoznatijih i najpopularnijih vježbi sa vlastitom težinom za gornji dio tijela. Popularni su jer ih možete raditi u udobnosti vašeg doma ili ureda, a također su odlični jer pogađaju veliki broj mišića.

Zauzmite ležeći položaj sa licem prema podlozi, opruženih nadlaktica i sa osloncem na šake ili dlanove paralelno raširene nešto šire od širine ramena, dok su stopala spojena ili blago razdvojena:

– Udahnite i savijte laktove približavajući grudni koš podlozi, bez pregibanja donjeg dijela leđa.

– Opružite nadlaktice i zauzmite početni položaj.

– Izdahnite na kraju pokreta.

Ovaj pokret ciljano angažuje mišiće prsa i triceps.

Evo i video materijal kako pravilno izvoditi sklekove:

Pravila izazova

Da biste učestvovali u izazovu potrebno je da snimite video materijal u kojem izvodite vježbu.

Kako bi potvrdili vjerodostojnost videa na početku snimanja potrebno je da pred kamerom kažete „Prihvatam workout.ba izazov“.

U razmatranje ulaze samo takmičari koji budu vježbu pravilno izvodili u ovom izazovu radi se o sklekovima.

Kameru je potrebno postaviti tako da se vidi komplet tijelo i izvođenje vježbe.

Video materijal ili YouTube linkove je potrebno poslati na mejl info@workout.ba ili u inboks naše facebook stranice www.facebook.com/workout.ba/ do 22.02.2016., a pobjednici će biti izvučeni 25.02.2016.

Učešće u igri imaju pravo sve osobe sa prebivalištem na području Bosne i Hercegovine.

Nagrade:

Nagradu osvajaju 1 muškarac i 1 žena koji urade najveći broj pravilnih sklekova. Nagradu biraju sami iz našeg workout.ba shopa u vrijednosti do 60 KM. Workout.ba dobitnicima šalje nagrade besplatno na njihovu kućnu adresu.

Vaš workout.ba tim.