Negativni efekti E/C/A

Osobe koje pate od visokog tlaka i bolesti srca, dijabetesa, štitnjače,trebali bi se držati dalje od ovog proizvoda. Poznato je da adrenalin stimulira srce i povećava pritiask (koristi se i u medicini za osobe u arestu prilikom reanimacije, kada se ubrizgava direktno u srce kako bi nastavilo svoju funkciju). Osobe koje uzimaju lijekove za smanjenje pritiska, mogle bi imati problema, jer na jednoj strani ga smanjuju, a sa E/C/A povećavaju, što je vrlo opasno.

U početku uzimanja većina korisnika osjeća laganu drhtavicu ruku i pomalo ushićeno-uzbuđeni osjećaj. Taj negativni efekat se može spriječiti uzimanjem manjih količina u početku i postepeno piramidalno povećavanje u toku prve sedmice. Treba pazit i na to da posljednja doza ne bude manje od 3 – 4 sata prije spavanja, jer inače nema mirnog spavanja, a sumnjam da ćete uopće i moći zaspati.

Kada prestajemo sa uzimanjem E/C/A, to opet treba učiniti piramidalno, jer su moguće glavobolje i nevoljkost, slaba motivacija, kao kada se ujutro probudimo i idemo raditi bez uobičajene doze kafe, sve je to u stvari jedna vrsta navike ili ovisnosti. Već nakon nekoliko dana negativni efekti prestaju i tijelo se vraća u normalu. Svakako preporučujem prije bilo koje supstance, pa čak i prije nego uopće počnemo trenirati, dobro je otići kod ljekara i provjeriti zdravlje, možda ni neznamo koji nas problemi muče ili koje bolesti “čuće” u nama i čekaju povoljan trenutak ili stimulaciju da se pojave.

Zdrave osobe koje koriste E/C/A, sigurno će biti zadovoljne rezultatima ako se budu pridržavali uputa iz ovog članka. Podaci su uzeti sa više bodybuilding stranica na Internetu i uobličeni u jedan članak.

Rijetko ćemo na našim prostorima pronaći E/C/A, no može se naručiti preko Interneta ili se mogu nabaviti komponente tako da sami sastavite E/C/A.

Prije početka upotrebe bilo kakvog preparata pa tako i E/C/A obavezno se posavjetujte sa svojim ljekarom, kako biste izbjegli negativne efekte.

Izvor: nepoznat