Recimo sada nešto o doziranju. I ovdje se neki autori razilaze u mišljenjma, naročito profesionalni bodybuilderi koji žele brži napredak u kraćem vremenu u odnosu na one koji tek eksperimentiraju sa E/C/A. Nekako najoptimalnija doza je 20-25mg efedrina, 250mg kofeina i 300-325mg aspirina (na primjer jedna Bayerova tableta). Sada, normalno ako vas često boli glava pa pijete aspirine ili volite piti puno kave ili kole, naravno da će ove količine trebati prilagoditi.

Zato moramo pri doziranju paziti da ne uzimamo ničega previše nego da ukupna količina nije veća od dopuštene. To znači, uzimamo tri doze dnevno s minimalnim rasponom od 4 sata između svake doze. Izbjegavajmo uzimanje na prazan želudac, posebno ako već otprije imamo problema sa probavom (jednu od doza uzimamo 15-25 minuta prije treninga i onda je normalno da ne možemo uzeti poslije jela, jer posljednji obrok prije treninga ne bi smio biti na manje od 1.5-2 sata).

Maksimalna količina efedrina ne bi trebala prelaziti 80 mg dnevno. E/C/A uzimajte 6 dana sedmično, a jedan dan ostavite slobodan da se tijelo malo odmori. Nakon 4 –5 sedmica, prekinite na 7 dana i zatim nastavite još jedan ciklus, nakon kojeg bi trebali prekinuti uzimanje na otprilike 20 dana. Sve to pomaže obnovi receptora koji bi se mogli naviknuti na količine i onda bi ih morali povećavati da bi postigli isti učinak, čime bi samo ugrozili zdravlje.