Ephedrine je stoga idealan za skoro sve sportove, snage, brzine i izdržljivosti što ga čini vrlo popularnim među širokim krugom profesionalaca i amatera, kako muškaraca tako i žena. Efedrin tako možemo uzimati i posebno, samo za povećanje snage, energije i izdržljivosti, ali i u E/C/A kombinaciji za skidanje masnog tkiva.

Sljedeće svojstvo ephedrina je “fat burning” efekat, tj. vrlo učinkovito otapa masne naslage i spriječava pojavu novih. Ephedrin stimulira tiroidnu žlijezdu čime ubrzava metabolizam masti trošeći ih za energiju. Tijelo inaće troši prvo rezerve ugljikohidrata za energiju pa zatim masne naslage, ephedrin radi suprotno i time brže troši nagomilane masti. Efedrin “štedi” glukozu, dakle pri uzimanju, tijelo se više orijentira na korištenje masti, a ne glukoze kao energetskog izvora, dok je za vrijeme normalne dijete situacija obrnuta, tj. prvo se troši glukoza, a onda masno tkivo.

Sljedeći sastavni dio je kofein. Oni koji se ujutro ne mogu razbuditi bez kafe, jako cijene njegov uticaj na centralni nervni sistem. Dakle, kofein je sastavni dio kafe, Coca Cole, Red Bulla i još niza popularnih napitaka. Kofein stimulira i i izgaranje masti putem procesa zvanog “lipoliza” i uz pomoća adrenalina jer povećava termogenički efekat. Ponekad ga se može (iako vrlo teško) pronaći i u koncentriranom obliku kao tablete.

Posljednji sastojak je aspirin. Onaj obični aspirin koji uzimamo kad nas nešto boli ili imamo gripu. Aspirin širi krvne žile, čisti ih od kolesterola i pomaže boljoj cirkulaciji krvi. Glavobolje obično i nastaju kada nedovoljno krvi,a time kisika i hrane dolazi do mozga. Svojim djelovanjem, aspirin otklanja teškoće. Upravo zato se aspirin i nalazi u ovoj kombinaciji, on je svojevrsni ubrzavač lipolize masnih stanica i raznosač tvari, stoga je važan dio E/C/A stacka.

I to je to, njihova zajednička kombinacije je pravo rješenje za sve koji se žele riješiti suvišnih masnih naslaga, efekat je jednak i za muškarce i za žene i svi ga mogu uspješno uzimati (prvo pročitajte dio koji se odnosi na negativne efekte),a rezultati su skoro 100%-tni.