Jedan od najvećih MMA prospekata Michael Venom Page, započeo je saradnju sa popularnim trenerom kretanja Ido Portalom.

Page kada opisuje svoj način borbe kaže da to nije karate niti taekwondo, već kickboks sa spuštenim rukama te uspoređuje sebe sa matadorom. Page je tip borca kod kojeg borba dosta ovisi o kretanju te se njegov plan borbe zasniva na kontrolisanju distance. Tokom borbe on izvodi neke teatralne pokrete kojima nastoji zadržati fokus, iznervirati protivnike i podići publiku.

idopage

Ovo nije prvi put da se MMA borac oslanja na alternativne metode treninga kako bi poboljšao svoje performanse u borilištu. GSP trenira gimnastiku, Alistair Overeem trenira sa avanturistom i stručnjakom za kretanje Wim Hof-om. Sve je više MMA boraca koji se vraćaju korjenima borilačkih vještina, a to su : tajming, preciznost, kretanje i jak um.

Conor McGregor je jedan od prvih boraca koji je angažovao usluge Ido Portala, nekoliko mjeseci prije njegove borbe za titulu protiv Jose Alda. Zahvaljujući Portalu, McGregor je pokazao impersivno kretanje na nogama i izbjegavanje udaraca.

Ko je Ido Portal?

Ido Portal je rođen u Izraelu, te je počeo trenirati kapoeru sa 15 godina. Kapoera je brazilska borilačka vještina koja kombinuje elemente plesa i akrobacija, uključujući različite varijacije okreta i udaraca.