Višestruki svjetski prvak, a trenutačno aktuelni u dvije promocije Floyd Mayweather Jr. te njegov najveći bokserski suparnik Manny Pacquiao će 2. maja ove godine odmjeriti snage. Mayweahter je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri i trenutačno ima skor 47-0. Drži titule svjetskog prvaka po WBA i WBC verzijama. Manny Pacquiao trenutačno drži WBO pojas i ukupni profesionalni skor mu se zaustavio na 57 pobjeda i 5 poraza.

Sportska javnost žali jer se ovaj mitski dvoboj nije dogodio kada su oba boksera bila u svom “primeu”, odnosno prije nekoliko godina. No, bolje ikada nego nikada. Mayweahter je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri i trenutačno ima skor 47-0. Drži titule svjetskog prvaka po WBA i WBC verzijama.

U videu ispod možete vidjeti neke highligts od Floyd Mayweather Jr

Pacquiao je jedini bokser u historiji koji je držao svjetske titule u 8 različitih težinskih kategorija, a ukupno je osvojio čak 10 titula. Trenutačno drži WBO pojas i ukupni profesionalni skor mu se zaustavio na 57 pobjeda i 5 poraza. Posljednji poraz doživio je 2012. kada ga je nokautirao Juan Manuel Marquez.

U videu ispod možete vidjeti neke highligts od Manny pacquiao

Cijena karti za ovaj događaj je upravo skočila za nevjerovatnih 1.500$ na 3.500$ , dok se te iste karte preprodaju i do vrtoglavih 33.000 $. Očekuje se da će  Floyd Mayweather za ovu borbu zaraditi preko 180.000.000 $ (više nego koliko je plaćen čitav NFL tim).  

Ovo je jedna od MITSKIH/LEGENDARDNIH borbi. Dvije legende se će ukrstiti svoje rukavice 2 maja 2015 godine. Da li smatrate da je vrijedno dati 33 000 $ za ovaj događaj ?