Poznata je stvar kako boksačke organizacije imaju problema s prevelikim brojem prvaka te se čini kako WBA želi stati na kraj toj tradiciji. Predsjednik federacije Gilberto Mendoza najavio je promjene koje će početi organiziranjem teškaškog turnira koji bi trebao odrediti jednog, pravog boksačkog prvaka u ovoj kategoriji.

Fury je detronizirao Klička, Deontay Wilder i Anthony Joshua sve su ozbiljniji u namjeri da preuzmu glavne uloge, a svjedočili smo i povratku bivšeg prvaka Davida Hayea. Posljednja događanja govore nam kako se ponovno budi teška kategorija.

Još jedna sjajna vijest za obožavatelje ovog sporta dolazi iz WBA organizacije koja namjerava organizirati veliki teškaški turnir te nam napokon donijeti odgovor na pitanje o pravom prvaku unutar ove organizacije.

Najavljenom turniru bi trebalo prisustvovati sedam boksača, a sve borbe baziraju se na već dogovorenim ili mečevima koji se u ovim trenucima planiraju. Ovakva inicijativa proizlazi iz činjenice da WBA ima čak tri različita prvaka u teškoj kategoriji: super prvaka Tysona Furyja, regularnog Ruslana Chagaeva i privremenog Luisa Ortiza.

Već je određeno da će se s jedne strane turnira naći Tyson Fury i Vladimir Kličko, a pobjednik tog dvoboja bi trebao ići na boljeg iz okršaja između Luisa Ortiza i Alexandera Ustinova. S druge strane naći će se Fres Oquendo koji će pričekati uspješnijeg iz dvoboja regularnog prvaka Ruslana Chagaeva i neporaženog izazivača Lucasa Brownea.

Nakon niza okršaja trebali bi svjedočiti onom finalnom koji će nam donijeti jednog jedinog WBA prvaka. Nakon ovakvih vijesti preostaje nam samo da s nestrpljenjem pričekamo prve teškaške obračune.

Izvor: fightsite.hr