Rekli su vam da je svaki čovjek jedinstven? Ako nisu onda vam mi to sada kažemo…

Ne uspoređujte se sa drugima. Svaka osoba je jedinstvena. Vaš napredak nikako neće moći biti isti kao kod vašeg „susjeda“ čak i ako radite identične treninge. Svako od nas je poseban. Ima drugačiji metabolizam i drugačije životne navike. Svako tijelo „radi“ na svoj način. Vi ste upravitelj svoga tijela i samo njega morate slušati i jedino ga vi razumijete. Ne dopustite si da prema njemu budete grubi jer „susjedovo“ drugačije reagira na rad u teretani ili na fitnessu.

Kod nekih ljudi, osobito onih koji su se ranije tokom života bavili sportom, rezultati dolaze vrlo brzo. Njihovi mišići zapamtili su da su nekada izvodili te pokrete te kako trebaju „izgledati“ da bi ih lakše podnijeli. Stoga je posao tim ljudima znatno olakšan.

Mnogo veći trud morati će uložiti ljudi koji nikada nisu trenirali jer je za njihovo tijelo to nešto novo. Oni će uglavnom relativno brzo doći do manjih rezultata onda se neko vrijeme na njima zadržati. To zna biti frustrirajuće i mnogi tada odustanu jer ne vide pomak. Ne radite to! Izdržite jer je uspjeh odmah iza sljedećih vrata.

Kada pređete tu granicu i naviknete tijelo na povećanu fizičku aktivnost, ono će nastaviti sa razgradnjom masti i definiranjem mišića.

Kako bi vaši rezultati bili što bolji obavezno pazite na prehranu. One lošije namirnice zamijenite sa zdravijima koje će vam utažiti glad i dati više energije te hraniti vaše mišiće.

Kada jednom ozbiljno krenete sa fitnessom i vidite koliko se nakon njega bolje osjećate i izgledate nećete požaliti. Potrebno je samo biti karakter i sa osmjehom podnijeti napore koji će donijeti željene rezultate.

I zapamtite niti jedan uspjeh ne dolazi preko noći stoga zasučite rukave i budite ustrajni jer rezultati vas neće mimoići.

Izvor: croring.com