Trening s Atlas kamenom služi za povećanje snage,veću eksplozivnost i jakost. Svejedno jeste li borac ili samo želite postati fit,možete trenirati kao Titan.

Trening s Atlas kuglom je zasigurno najtestiranija vježba korištena u svrhu treninga najsnažnijih MMA boraca,ali može li služiti i vama? Odgovor odjekuje DAAA!

Atlas kamen najčešće asocira na World's Strongest Man natjecanja, iako ne moraju ostati u isključivoj domeni strongmana. Njegov nespretan oblik i neobično težište pri podizanju omogućuje unaprijediti stabilizaciju i ponovno centriranje balansa.

TITANSKA SNAGA

Današnji MMA sportaši zahtijevaju konstantno poboljšanje razine snage. Atlas kamen, kao u službi oružja i vježbi svih snagatora, pomoći će borcu da razvije sve komponente potrebne za poboljšanje snage i izdržljivosti. Atlas kamen fantastičan je za razvoj ekstenzije kukova, startnu eksplozivnost (potrebna za brzo rušenje na pod), a isto tako razvija ogromnu izometričnu snagu. Podizanjem atlas kamena angažiraju se svi mišići tijela. Razvoj izometrične snage je od posebne važnosti za MMA sportaše, zbog toga što se tokom borbe često nalaze u klinčevima.

Unatoč navedenim prednostima, za obuku vježbe s Atlas kamenom, kao i za sve druge vrste treninga, potrebno je angažirati profesionalca koji će nas uputiti u pravilnu tehniku izvođenja. Nevelik broj profesionalnih trenera može sigurno i efektivno naučiti pravilno rukovati ovakvim “ljutim” rekvizitom. Prije diplomiranja na Atlas kamenu, neophodno je prethodno savršeno ovladati bodyweight vježbama kao i vježbama mrtvog dizanja,čučnja i potisaka.

Atlas kamen je zasigurno jedan kvalitetan, ali rijetko viđen rekvizit najjačih strongmena pa zašto ne biste i vi otkotrljali koji trening s njim? Go for it!

Izvor: Za fightsite.hr piše Maja Čavka