Šparoge su najbolji prirodni izvor folne kiseline i antioksidansa. Imaju samo oko 20 kcal na 100 g, ne sadrže masnoće i holesterol, te su zbog toga idealna proljetna hrana koja osigurava temeljito čišćenje organizma.

Ako vam se sviđa okus šparoga, uz malo mašte možete pripremiti vrlo ukusna jela poput salata, umaka i rižota. Supa od šparoga je još jedno jelo koje će upotpuniti vaš proljetni jelovnik. Vrlo se lako priprema i odlična je za mršavljenje. U nastavku vam donosimo recept koji će vas uvjeriti da je supa od šparoga vrlo zdrava i ukusna.

Sastojci:

  •    1 vezica šparoga
  •    1 glavica luka
  •    1 mrkva
  •    1 korijen peršuna
  •    3 češnja bijelog luka
  •    6 šoljica povrtnog temeljca ili vode
  •    1 kaščica soli
  •    1/4 šoljice vrhnja za kuhanje

Priprema:

  1. Šparoge, luk, mrkvu, peršun i bijeli luk nasjeckajte i stavite u posudu
  1. Dodajte povrtni temeljac ili vodu i kuhajte dok povrće ne omekša
  1. Maknite s vatre i pričekajte da se malo ohladi
  1. Štapnim mikserom izradite povrće i supu dok ne postane kremasto
  1. Dodajte sol i stavite ponovno kuhati dok ne zavrije
  1. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i lagano promiješajte

Izvor: kiwi.hr