Robbie “Ruthless”Lawler i Matt “The Imortal” Brown će 27. jula odlučiti o novom izazivaču u UFC-ovoj velter kategoriji.  Događaj će se održati u kalifornijskom San Joseu, a prijenos počinje u noći sa subote na nedjelju s početkom u 2 sata iza ponoći.

Lawler se ove godine već jednom borio za titulu protiv Hendricksa na UFC-u 171 gdje je kontraverzno poražen. Nakon te borbe Lawler je nokautirao Jake  Ellenbergera što mu je osiguralo priliku da se ponovo bori za mjesto izazivača. Osim toga, otkako se ponovo vratio u UFC Robbie briljira te je poraze nanio Koschecku, Voelkeru, MacDonaldu i Ellenbergeru. Sa druge strane Matt Brown je borac koji je također doživio nevjerovatnu transformaciju u posljednje dvije godine. U periodu 2010-2012. Brown je poražen u tri od četiri UFC borbe, međutim nakon toga je postao nepobjediv. Redom su padali Chris Cope, Stephen Thompson, Luis Ramos, Mike Swick, Jordan Mein, Mike Pyle i Erick Silva, a od svih boraca samo je Thompson izdržao do sudačke odluke. S obzirom na stilove ova dva borca možemo očekivati vrhunski spektakl u oktagonu.

U drugoj borbi večeri sastat će se dvojica poluteškaša, Anthony “Rumble” Johnson i Antonio Rogerio Nogueira. “Lil Nog” se u oktagon vraća nakon godinu i pol odsustva zbog povrede leđa. Prije toga “Lil Nog” je ubilježio dvije pobjede protiv dvojice bivših prvaka poluteške kategorije Rashada Evansa i Tita Ortiza. Sa druge strane Anthony Johnson se doslovno preporodio nakon što je prvi put dobio otkaz iz UFC-a. Johnson se nakon otkaza prvo borio u Titan FC, a zatim i WSOF-u gdje je redom nizao pobjede nad Jake Rosholtom, David Branchom, Mike Kyleom, te Andrei Arlovskim s kojim se borio u teškoj kategoriji. “Rumble” je u ovom periodu izmjenjao čak četiri divizije, od veltera, srednje, poluteške i teške, da bi se na kraju odlučio za borbu u poluteškoj kategoriji. Nakon što se ponovo vratio u UFC protivnik na UFC-u 172 mu je bio Phil Davis. Johnson je imao impresivan nastup gdje je potpuno deklasirao Davisa, te je do pobjede došao sudijskom odlukom. U trećoj borbi večeri nas očekuje duel u pero kategoriji između uvijek hiperaktivnog Clay Guide i Dennisa Bermudeza. Otkako je iz lake prešao u pero kategoriju, Guida je ubilježio dvije pobjede (Hioki i Kawajiri), te jedan poraz od Chad Mendeza. Sa druge strane Bermundez je svoj posljednji poraz doživio u finalu 14. sezone The Ultimate Fightera i od tada ne zna za poraz. Redom su padale, Garza, Haydena, Grice, HOloway, Siler i Hettes. Svakako da bi ga pobjeda protiv veterana kao što je Guida još više približila poziciji izazivača.

Prva borba glavnoj dijela priredbe bit će između Josha Thompsona i Bobby Greena u lakoj kategoriji. Oba borca traže svoju priliku u lakoj kategoriji, te bi pobjeda bilo kojeg borca stavila u red potencijalnih izazivača.

Cjelokupan kard i video najavu možete pogledati u nastavku:

UFC on FOX: Lawler vs. Brown

Robbie Lawler vs. Matt Brown
Anthony Johnson vs. Antonio Rogerio Nogueira
Clay Guida vs. Dennis Bermudez
Josh Thomson vs. Bobby Green

Uvodne borbe:

Daron Cruickshank vs. Jorge Masvidal
Hermani Perpetuo vs. Tim Means
Kyle Kingsbury vs. Patrick Cummins
Mike de la Torre vs. Brian Ortega
Akbarh Arreola vs. Tiago dos Santos
Steven Siler vs. Noad Lahat
Andreas Stahl vs. Gilbert Burns
Juliana Lima vs. Joanna Jędrzejczyk