U noći sa subote na nedelju u Amway centru u Orlandu očekuje nas odličan UFC događaj. Konačno ćemo saznati ime narednog izazivača u teškoj kategoriji. O narednom izazivaču Caina Velasqueza odlučivat će bivši sparing partneri Fabricio Werdum i Travis Browne. Oba borca su vezala nekoliko značajnih pobjeda i zasluženo dobili priliku da se bore za mjesto izazivača. Otkako je došao u UFC Werdum je  vezao tri pobjede protiv Nelsona, Russowa i Minotaura. Sa druge strane Browne je nakon poraza od Antonia Silve takođe vezao tri pobjede gdje je sve tri protivnika završio nokautom uključujući Gonzagu, Overeema i Barnetta. Ostatak događaja će također biti zanimljiv. Borba između Donald Cerronea i Edson Barboze će jednog borca podići stepenicu više prema mjestu izazivača. Oba borca imaju odličan “stand up”, pa je za očekivati pravi rat. U glavnom dijelu događaja gledat ćemo još i borbu u srednjoj kategoriji gdje će nastupiti Brad Tavares i Yoel Romero.

Nama najzanimljiviji meč večeri svakako će biti borba Amerikanca bosansko-hercegovačkih korjena Mirsada Bektića koji se bori u pero kategoriji. Mirsad je u dosadašnjoj karijeri neporažen sa skorom od 7-0. U svom UFC debiju borit će se protiv takođe neporaženog Chas Skelly-a.

U uvodnom dijelu večeri očekuje nas još nekoliko zanimljivih borbi. Tako će se neporaženi Rus Khabib Nurmagomedov boriti protiv Brazilca Rafael dos Anjosa. Oba borca traže priliku da se probiju u sami vrh lake kategorije, tako da nas zasigurno očekuje dobra borba. U uvodnom dijelu večeri nastupit će još i borci poput Thiago Alvesa, Jorge Masvidala, Pat Healya, Jordan Meina.

UFC on FOX 11 nam donosi i jednu borbu u ženskoj kategoriji gdje će se sastati Miesha Tate i Liz Carmouche.

Događaj počinje sa subote na nedelju u 02:00h. U nastavku možete pogledati spisak cjelokupnog događaja i video najavu:

Glavne borbe:

Fabricio Werdum vs. Travis Browne
Miesha Tate vs. Liz Carmouche
Donald Cerrone vs. Edson Barboza
Brad Tavares vs. Yoel Romero

Uvodne borbe:

Rafael dos Anjos vs. Khabib Nurmagomedov
Thiago Alves vs. Seth Baczynski
Jorge Masvidal vs. Pat Healy
Estevan Payan vs. Alex White
Caio Magalhaes vs. Luke Zachrich
Jordan Mein vs. Hernani Perpetuo
Dustin Ortiz vs. Ray Borg
Mirsad Bektić vs. Chas Skelly
Derrick Lewis vs. Jack May