United centar u Čikagu će 25. januara ugostiti deseti UFC on FOX događaj. Glavnu borbu večeri predvode Josh „The Punk“ Thomson i bivši šampion Benson „Smooth“ Henderson. Benson je u prethodnoj borbi izgubio titulu gdje je poražen od Anthony Pettisa polugom na ruci. Josh Thomson je za sada u UFC-u odradio jedan meč i to protiv Nate Diaza kojeg je je ekspresno pobjedio nokautom na UFC on Fox 7.
Drugi meč večeri je duel teškaša, između borca hrvatskih korjena Stipe Miočića i Brazilca Gabriela Gonzage. Miočić predstavlja borca od kojeg se mnogo očekuje, za UFC je do sada odradio pet mečeva, od toga je ostvario četiri pobjede i jedan poraz. Jedini poraz u  UFC-u, a ujedno i u karijeri nanio mu je Stefan Struve. Sredinom prošle godine, Miočić je ostvario uvjerljivu pobjedu nad Royom Nelson-om, koja ga je vratila u igru za mjesto izazivača.

Gabriel Gonzaga je veteran koji iza sebe ima mečeve sa najvećim velikanima ovog sporta poput Mirka Filipovića, Randy Conturea i Juniora Dos Santosa. Prošle godine u UFC-u je ostvario 3 pobjede i jedan poraz.  Ono što je zanimljivo jeste, da je Gonzaga sve svoje pobjede ostvario prekidom.

Od ostalih mečeva, očekuje nas novi nastup Donalda Cerrone-a, koji je prošlu godinu odradio toplo-hladno, te imao dvije pobjede i dva poraza. Na kardu će se naći i mlađi brat aktuelnog šampiona Anthony Pettis-a. Sergio je još uvijek neporažen, a u UFC-u je za sada zabilježio jednu pobjedu.

Pregled čitavog događaja, kao i video najavu možete vidjeti u nastavku:

 

Glavne borbe:

Ben Henderson vs. Josh Thomson
Gabriel Gonzaga vs. Stipe Miocic
Donald Cerrone vs. Adriano Martins
Darren Elkins vs. Jeremy Stephens
Uvodne borbe:

Alex Caceres vs. Sergio Pettis
Yves Jabouin vs. Eddie Wineland
Chico Camus vs. Yaotzin Meza
Junior Hernandez vs. Hugo Viana
Daron Cruickshank vs. Mike Rio
Mike Rhodes vs. George Sullivan
Walter Harris vs. Nikita Krylov