Noćas će u Natalu u Brazilu biti održan UFC Fight Night 38. Događaj će predvoditi Mauricio „Shogun“ Rua i Dan Henderson. Prije dvije godine na UFC-u 139 ova dva velikana MMA sporta odradili su borbu godine te nam ponudili odličnih 5 rundi, gdje je na kraju ipak Henderson izašao kao pobjednik. Večeras, Rua ima priliku pred domaćom publikom da poravna račune. Od borbe sa Hendersonom, Shogun je odradio četiri borbe gdje je imao polovičan uspjeh, savladao je Veru, pa je poražen od Sonnena i Gustafssona, a u posljednjem meču je brutalno nokautirao James Te-Hunu. Sa druge strane Henderson se baš i nije proslavio u mečevima nakon UFC 139. Poražen je tri puta od čega je dva puta izgubio podijeljenom odlukom sudija protiv Machide i Evansa, a u posljednjoj borbi protiv Belforta doživio je i prvi poraz nokautom. Ipak ako je suditi po njihovoj prvoj borbi večeras je sve moguće.

U drugoj borbi večeri sastaju se domaći borac Cezar Ferreira i američki borac CB Dollaway. Ferreira je pobjednik brazilskog Ultimate Fighter-a, te borac sa odličnim fizičkim predispozicijama. Svoju posljednju borbu je odradio protiv Daniel Sarafian-a kojeg je pobjedio podijeljenom odlukom sudija. Na drugoj strani CB Dollaway je već dugi niz godina u UFC-u, a u posljednjoj borbi je tijesno poražen podijeljenom odlukom sudija protiv uvijek nezgodnog Tim Boetsch-a. Dollaway također ima pobjedu protiv Daniel Sarafian-a, a slavio je kao i Ferreira podijeljenom odlukom sudija.

Još jedna od zanimljivijih borbi glavnog dijela večeri je meč između Fabia Maldonada i Gian Villante-a. Maldonado je u svojim borbama dosta ofanzivan te odlično koristi svoj boks. Na drugoj strani Villante je bivši igrač američkog nogometa koji se odlično snašao u MMA. Oba borca su pokazala da itekako znaju nokautirati svoje protivnike, pa ne bi bilo čudno da ovaj dvoboj bude završen prije isteka treće runde.

U glavnom dijelu večeri gledat ćemo još tri borbe I to između Leonarda Santosa i Normana Parkea, Ronya Jasona i Stevena Silera, te Michela Prazeresa i Mairbeka Taisumova.

Osim glavnih borbi na rasporedu je još šest uvodnih borbi. Glavni dio večeri počinje u 00:00h.

Listu svih borbi, kao  i video najavu možete pogledati u nastavku:

Glavne borbe:

Shogun Rua vs. Dan Henderson
Cezar Ferreira vs. CB Dollaway
Leonardo Santos vs. Norman Parke
Fabio Maldonado vs. Gian Villante
Michel Prazeres vs. Mairbek Taisumov
Rony Jason vs. Steven Siler

Uvodne borbe:

Diego Brandao vs. Will Chope
Ronny Markes vs. Thiago Santos
Jussier Formiga vs. Scott Jorgensen
Thiago Perpetuo vs. Kenny Robertson
Noad Lahat vs. Godofredo Pepey
Hans Stringer vs. Francimar Barroso

// workout.ba