UFC Fight Night u Natalu u Brazilu bio je koban za favorite. U 11 održanih borbi, samo jedan favorit prema kladionicama je slavio, svi ostali su poraženi. Ovaj događaj će se pamtiti i po tome što je bio najkraći ovogodišnji UFC event.

U glavnoj borbi večeri Dan Henderson je uspio nokautirati Mauricio „Shogun“ Rua-u  u trećoj rundi.  Tokom prve dvije runde Rua je dominirao borbom čak je nekoliko puta vidno uzdrmao Hendersona i  skoro dovršio borbu. Međutim, Henderson je u trećoj rundi uspio pogoditi Shogun-a svojom desnom „H-bombom“ što ga je poslalo na pod. Tokom cijele borbe vidjelo se da je Henderson imao samo jednu taktiku, a to je pogoditi Shogun-a svojom desnicom od koje su i ranije padali mnogi borci što je na kraju i uspio.

U drugoj borbi večeri  CB Dollaway je za svega 39 sekundi nokautirao favorizovanog Cezara Ferreiru. Oba borca su odmah od starta krenuli agresivno sa otvorenim razmjenama, a na kraju je Ferreira izvukao deblji kraj.
U borbi između Leonarda Santosa i Norman Parke-a, Parke je važio za favorite no Santos se pokazao kao mnogo tvrđi protivnik nego što su to vidjele kladionice, te je u izjednačenoj borbi na kraju završeno nerješeno većinskom odlukom sudija.

U borbi između domaćeg borca Fabia Maldonada i  Amerikanca Gian Villante-a, Maldonado je još jednom pokazao odličan boks i vrhunsku izdržljivost. Nakon dominacije Villante-a prvu rundu, stvari su krenule u potpuno suprotnom smjeru Maldonado je počeo precizo da pogađa i nekoliko puta ozbiljno da uzdrma Villante-a. Na kraju je samo vrijeme spasilo Villante-a da ovu borbu ne izgubi nokautom.

Kao i mnogo puta do sada događaj u Brazilu nije razočarao, fanovi su mogli vidjeti dobre borbe sa mnogo prekida. Na kraju odličan događaj gdje su favoriti doživjeli pravi potop.

U nastavku možete pročitati rezultate cjelokupnog događaja.

Glavne borbe:

Dan Henderson def. Mauricio ‘Shogun’ Rua – TKO (R3 1:31)
CB Dollaway def. Cezar Ferreira – TKO (R1 0:39)
Leonardo Santos vs. Norman Parke – većinskom odlukom neriješeno
Fabio Maldonado def. Gian Villante – jednoglasna sudačka odluka
Michel Prazeres def. Mairbek Taisumov – jednoglasna sudačka odluka
Rony Jason def. Steven Sieler – TKO (R1 1:17)

Uvodne borbe:

Thiago Santos def. Ronny Markes – TKO (R1 0:53)
Jussier Formiga def. Scott Jorgensen – Submission (RNC, R1 3:07)
Kenny Robertson def. Thiago Perpetuo – Submission (RNC, R1 1:45)
Godofredo Pepey def. Noad Lahat – KO (leteće koljeno, R1 2:39)
Hans Stringer def. Francimar Barroso – podijeljena sudačka odluka