U noći sa subote na nedelju nas očekuje UFC Fight Night u Brazilu. Događaj će predvoditi Amerikanac hrvatskih korjena Stipe Miočić i Brazilac Fabio Maldonado. Prvobitno Miočić je trebao raditi borbu sa Juniorom Dos Santosom, ali Brazilac je morao otkazati nastup zbog povrede ruke. Maldonado je inače borac poluteške kategorije, ali kako bi spasio priredbu prihvatio je borbu sa Miočićem. Sigurno je da borba neće biti dosadna jer se radi o dvojici vrhunskih udarača tako da možemo očekivati odličnu borbu u stand up-u. Govoreći o statistikama oba borca, Miočić je tu u velikoj prednosti. Od dolaska u UFC je ubilježio pet impresivnih pobjeda i jedan poraz od Stefana Struve-a. Miočić je ostvario pobjede protiv boraca poput Shanea Del Rosarija, Royja Nelsona i Gabrijela Gonzage. U karijeri ima 11 pobjeda i jedan poraz. Maldonado je, s druge strane ima skor 21-6. Neporažen je u posljednja tri UFC nastupa. Iako je početak njegove UFC karijere izgledao kao potpuni fijasko (0-3), srčanost, hrabrost i nevjerojatna požrtvovnost su ga spasili sigurnog otkaza. Danas je jasno da su čelnici UFC-a donijeli ispravnu odluku jer im je Brazilac povjerenje vratio s tri  uzastopna slavlja. Ipak, do sada Maldonado nije imao mnogo sreće protiv boraca hrvatskog porjekla. 2012. godine poražen je od Igora Pokrajca odlukom sudija. Ipak mi se nadamo dobroj borbi i vatrenim razmjenama u stojci.

052714-UFC-H2H-Miocic-vs-Maldonado-CP-CH

Druga i treća borba večeri bit će finala 3. Ultimate Fightera u Brazilu. Finale teške kategorije donosi okršaj Antonija Carlosa Juniora i Vitora Mirande, dok će u finalu srednje divizije rukavice ukrstiti Warley Alves i Marcio Alexandre Jr. kategoriji.

Ostatak karda uglavnom preovladava domaćim borcima, a brazilska publika će sigurno biti oduševljena da ponovo gleda Demiana Maiu u akciji.

U nastavku vam donosimo spisak borbi i rezultate vaganja:

UFC Fight Night: Miočić vs. Maldonado

Fabio Maldonado (225) vs. Stipe Miocic (238)
Antonio Carlos Jr. (212) vs. Vitor Miranda (216)
Warlley Alves de Andrade (185) vs. Marcio Alexandre Jr. (184)
Demian Maia (171) vs. Alexander Yakovlev (170)
Rony Jason (146) vs. Robert Peralta (146)
Rodrigo Damm (156) vs. Rashid Magomedov (155)

Ernest Chavez (156) vs. Elias Silverio (155)
Paulo Thiago (171) vs. Gasan Umalatov (171)
Mark Eddiva (146) vs. Kevin Souza (145)

Ricardo Abreu (183) vs. Wagner Silva (184)
Marcos Rogerio de Lima (235) vs. Richardson Moreira (216)
Matt Hobar (136) vs. Pedro Munhoz (135)