Samo tri dana nakon UFC Fight Nighta 45 u subotu 19. jula u Dublinu održat će se Fight Night 46. Priredbu predvodi domaća zvijezda i borac Conor McGregor. Vjerojatno niti jednom borcu u historiji UFC-a nije uspjelo tako brzo doći do tolikog broja poklonika, kao što je to slučaj sa ovim Ircem. Samo dvije borbe su mu bile dovoljne da se dočepa “main eventa”. McGregor  će se boriti protiv Brazilca Diega Brandaoa koji za sada u UFC-u ima četiri pobjede i dva poraza, a u zadnjoj borbi je poražen nokautom od Dustina Poiriera. Brandao jeuletio kao zamjena jer se McGregor prvo treba boriti sa Cole Millerom, međutim Millera je ozljeda neko vrijeme udaljila od oktogona.

U drugoj borbi večeri ćemo gledati još jednu veliku europsku MMA zvijezdu, sjajnog Islanđanina Gunnara Nelsona. Ovaj neporaženi borac je oduševio u tri dosadašnja UFC nastupa završivši DaMarquesa Johnsona i Omarija Akhmedova te odlukom svladavši Jorge Santiaga. U Irskoj će stati na suprotnu stranu oktogona vrlo dobrom Amerikancu Zaku Cummingsu.  Cummings se originalno trebao susresti s Kennyjem Robersonom na priredbi u Atlantic Cityju, međutim i ovaj meč je spriječila povreda Robersona. U UFC-u ima uvjerljivih 2:0.  Oba borca su majstori BJJ-a pa će biti zanimljivo vidjeti gdje će se odvijati ova borba.

U glavnom dijelu događaja ćemo vidjeti i obračun između ljubimca domaće publike Brad Picketta i Iana McCalla. Pickettu će ovo biti drugi nastup u muha kategoriji nakon što je poslije poraza od Michaela McDonalda odlučio promijeniti diviziju. Ian McCall je imao mnogo uspona i padova tokom UFC karijere. Nastupio je na prvom UFCovom turniru za šampiona u muha kategoriji. Dva puta je poražen od aktuelnog šampiona Johnsona i jednom od Benavideza. Na svom posljednjem nastupu je ipak uspio ostvariti pobjedu nad Illiarde Santosom.

UFC Fight Night 46: McGregor vs. Brandao

Conor McGregor vs. Diego Brandao
Zak Cummings vs. Gunnar Nelson
Ian McCall vs. Brad Pickett
Naoyuki Kotani vs. Norman Parke

Uvodne borbe:

Ilir Latifi vs. Chris Dempsey
Phil Harris vs. Neil Seery
Mike King vs. Cathal Pendred
Trevor Smith vs. Tor Troeng
Cody Donovan vs. Nikita Krylov
Patrick Holohan vs. Josh Sampo