UFC Fight Night 45 će se održati u noći sa srijede na četvrtak (17. juli) sa početkom u 03:00 sata. U glavnoj borbi večeri borit će se dva borca lake kategorije Donald Cerrone i Jim Miller. Od kada je iz WEC-a stigao u UFC 2011., Donald Cerrone je ubilježio čak deset pobjeda i tri poraza, no nikada nije stigao do prilike za naslov. Uvijek bi nakon sjajnog niza doživio težak poraz koji b ga gurnuo par stepenica unatrag. Protivnici koji su mu nanijeli poraz do sada su bili Nate Diaz, Anthony Pettis i Rafael Dos Anjos. Trenutno ima niz od tri uzastopne pobjede, te bi pobjedom protiv Millera mogao i do mjesta potencijalnog izazivača. Zanimljivo, od kada je stigao u UFC, Cerrone je uzeo čak sedam bonusa što za najbolje izvedbe, što za najbolje mečeve večeri.

Gotovo identična priča prati i Millera koji od dolaska u UFC (2008.) ima vrlo dobrih 13 pobjeda, tri poraza i jedan NC. I on je, baš kao i Cerrone, gubio neke od ključnih mečeva koji su ga mogli odvesti do borbe za titulu. Prvo je gubio od Gray Maynard, a zatim Benson Hendersona te Nate Diaz. Borba protiv Pat Healya je proglašena no contestom međutim i ovaj meč je izgubio. Miller je ponovno uspio zaredati četiri dvoboja bez poraza i dvoboj protiv Cerronea će dosta toga odrediti o karijerama ove dvojice boraca. Pobjeda će ga jednog od boraca gurnuti  prema izazivačkom statusu.

Druga borba večeri je između Edsona Barboze i Evana Dunhama. Oba borca imaju jednu stvar zajedničku,a to je poraz od Cerronea i to gušenjem. Barboza je nakon tri uzastopne pobjede poražen u posljednjem meču od Cerronea, dok je Dunham u mnogo lošijoj poziciji te je u zadnje četiri borbe slavio samo jednom. Stoga je vrlo moguće da mu je pobjeda protiv Barboze potrebna kako bi i dalje ostao u UFCu.

UFC Fight Night 45: Cerrone vs. Miller 

Donald Cerrone vs. Jim Miller
Edson Barboza vs. Evan Dunham
Leonardo Mafra vs. Rick Story
Joe Proctor vs. Justin Salas
John Lineker vs. Alptekin Ozkilic
Lucas Martins vs. Alex White

Uvodne borbe:

Pat Healy vs. Gleison Tibau
Jessamyn Duke vs. Leslie Smith
Aljamain Sterling vs. Hugo Viana
Yosdenis Cedeno vs. Jerrod Sanders
Claudia Gadelha vs. Tina Lahdemaki