UFC se 8. marta vraća u Evropu gdje će u O2 areni u Londonu biti održan UFC Fight Night 37. Događaj će predvoditi Šveđanin Alexander „The Mauler“ Gustafsson i domaći borac nigerijskih korjena Jimi „Post Boy“ Manuwa. Gustafsson je svoj posljednji meč odradio protiv prvaka Jon Jonesa gdje je prema brojnim fanovima poražen kontraverznom odlukom sudija.  Stoga bi The Mauler već pobjedom protiv Manuwa-e mogao postati ponovo kandidat za pojas. Ipak na suprotnoj strani će imati borca koji je do sada neporažen u svojoj karijeri sa skorom od 14-0, a ono što je zanimljivo jeste da je Manuwa sve svoje borbe riješio prekidom i to uz 13 nokauta i jedno gušenje.  Ipak prema kladionicama Gustafsson je predstavljen kao veliki favorit u ovom meču.

U drugoj borbi večeri borit će se Melvin Guillard i Michael Johnson. Oba borca su dosta nepredvidiva i često su gubili borbe gdje su smatrani favoritima. Kladionice također borbu vide dosta izjednačenom. U svakom slučaju kada je u pitanju Melvin Guillard nerijetko borbe završavaju prekidom, pa nas sigurno i ovaj put očekuje vatrena borba.

U trećoj borbi nastupit će domaći borac Brad Pickett protiv veterana iz Irske Neil Serry-a. Prema kladionicama Pickett važi za velikog favorita, pa će mu ovo biti ujedno i dobra prilika da se vrati na pobjedničke staze nakon poraza u posljednjem meču protiv Michael McDonalda.

U glavnom dijelu karda imat ćemo priliku još gledati borbu Omari Akhmedova kojem će ovo biti druga borba pod UFC-ovim banerom i Gunnara Nelsona kojem će ovo biti treća borba u UFC-u. Oba borca su za sada neporažena u UFC-u. Kladionice vide Nelsona kao favorita.

Kompletnu listu borbi kao i video najavu možete vidjeti u nastavku:

Glavne borbe:

Alexander Gustafsson vs. Jimi Manuwa
Melvin Guillard vs. Michael Johnson
Brad Pickett vs. Neil Seery
Omari Akhmedov vs. Gunnar Nelson

Uvodne borbe:

Cyrille Diabate vs. Ilir Latifi
Luke Barnatt vs. Mats Nilsson
Brad Scott vs. Claudio Henrique da Silva
Roland Delorme vs. Davey Grant
Igor Araujo vs. Danny Mitchell
Louis Gaudinot vs. Phil Harris

// workout.ba