U nedelju ujutro u Brazilu će se održati UFC Fight Night 36. Borba večeri bit će okršaj između Lyota Machide i Gegard Mousasi-a. Machida je u svom debiju u srednjoj kategoriji u prošloj borbi porazio nokautom Marka Munoza, za koji je ujedno dobio i bonus večeri.

Mousasi je bivši Dream i Strikeforce prvak u poluteškoj i srednjoj kategoriji, a za UFC je debitovao po prvi put prošle godine kada je trebao raditi borbu protiv Alexandera Gustafssona koji je odustao zbog povrede. Umjesto Gustafssona, kao zamjena borio se Ilir Latifi, nad kojim je Mousasi ubilježio i svoju prvu pobjedu u UFC-u. Nakon te borbe Mousasi je podvrgnut operaciji te zbog povrede nije se borio još od prošle godine.

Zanimljiva će biti i druga borba večeri između Brazilca Ronalda “Jacare” Souze i Francuza Francisa Carmonta. Oba borca su neporažena u UFC. Jacare je bivši Strikeforce prvak srednje kategorije, a od poraza protiv Luke Rockhold-a u 2011. ubilježio je 5 pobjeda od kojih nijedna nije dočekala kraj.

Carmont za poraz ne zna još od 2008. godine i od tada je vezao 11 pobjeda od kojih je posljednih 6 u UFC-u. Pobjednik ove borbe, kao i pobjednik borbe Machida vs. Mousasi će svakako biti stepenicu bliže mjestu izazivača za pojas srednje kategorije.

Pored velikog broja brazilskih boraca koji će nastupiti na ovom događaju, zanimljivo je spomenuti još i Ericka Silvu koji se vraća nakon nesretnog poraza nokautom koji je doživio protiv Kim Dong-Hyun-a na prošlom UFCu u Brazilu. Protivnik će mu biti nešto manje poznati japanski borac Takenori Sato kojem je ova borba ujedno i debi u UFC-u.

Cjelokupan kard kao i vaganje možete pogledati u nastavku:

Glavne borbe:

Lyoto Machida vs Gegard Mousasi
Ronaldo Souza vs Francis Carmont
Erick Silva vs Takenori Sato
Viscardi Andrade vs Nicholas Musoke
Douglas Silva de Andrade vs Zubair Tuhugov

Uvodne borbe:

Charles Oliveira vs Andy Ogle
Cristiano Marcello vs Joe Proctor
Rodrigo Damm vs Ivan Jorge
Francisco Trinaldo vs Jesse Ronson
Iuri Alcantara vs Wilson Reis
Felipe Arantes vs Maximo Blanco
Ildemar Alcantara vs Albert Tumenov