Večeras, sa subote na nedelju, u American Airlines centru u Dallasu bit će održan UFC 171. Glavna borba večeri donijet će nam novog prvaka velter kategorije čije je mjesto nakon odlaska  George St. Pierrea ostalo je upražnjeno. Za pojas će se boriti Johny Hendricks i Robbie Lawler. Hendricks je u posljednjoj borbi poražen upravo od GSP-a, a mnogi fanovi su ga te večeri vidjeli kao pobjednika. Prije poraza Hendricks je imao skor od 7 uzastopnih pobjeda pod UFC banerom što je bilo dovoljno da dobije ponovo priliku da se bori za pojas. Sa druge strane Lawler je nakon prelaska iz Strikeforce-a u UFC vezao tri pobjede protiv Koscheck-a, Voelker-a i MacDonald-a koje su ga dovele do borbe za pojas. Ono što će biti zanimljivo za sve fanove jeste da se radi o dvojici nokautera. Hendricks je od 15 pobjeda, 8 završio nokautom. Dok je Lawler od 22 pobjede čak 18 završio nokaoutom.

Ostatak karda također nastavlja sa velter parovima. U drugoj borbi večeri gledat ćemo okršaj Carlosa Condita i Tyrona Woodleyja što je ujedno borba za novog izazivača. Condit se nakon poraza od GSP-a i Hendricks-a na pobjedničke staze vratio nokautom protiv Martina Kampmann-a te bi pobjedom večeras protiv Woodleya mogao imati priliku za popravni. No, neće mu biti lako jer Woodley je pokazao da može biti jako neugodan protivnik što je u posljednjem meču osjetio i Josh Koscheck koji je doživio težak nokaut.

Treći okršaj u velter kategoriji bit će između Jake Shieldsa i Hectora Lombarda. Shields iako ne nešto atraktivan borac je ipak nanizao nekoliko značajnih pobjeda pod UFC banerom među kojim su i pobjede protiv Kampmanna, Woodleya i u posljednjem meču Demian Maia. Sa druge strane Hector Lombard nije ispunio očekivanja po dolasku u UFC s obzirom da je važio kao najveća MMA zvijezda izvan UFC-a. Za sada je u svoja četiri nastupa za UFC ostvario dvije pobjede protiv Palhares-a i Marquardt-a koje je obje završio nokautom, te dva poraza gdje je podijeljenim odlukama poražen od Boetsch-a i Okami-ja. Oba borca večeras trebaju pobjedu ukoliko žele stati u red za izazivača velter kategorije.

U glavnom dijelu karda imat ćemo priliku gledati i uvijek zanimljivog Diega Sancheza koji će se boriti protiv BJJ majstora Myles Jury-a.

Također na rasporedu je i par poluteške kategorije između bivšeg Strikeforce borca Ovince St. Preux-a i Rusa Nikite Krylova.

Početak glavnog dijela događaja je u 03:00 h.

Cjelokupan raspored karda kao i video najavu možete pogledati u nastavku:

Glavne borbe:

Johny Hendricks vs. Robbie Lawler
Carlos Condit vs. Tyron Woodley
Myles Jury vs. Diego Sanchez
Hector Lombard vs. Jake Shields
Ovince St. Preux vs. Nikita Krylov

Uvodne borbe:

Kelvin Gastelum vs. Rick Story
Jessica Andrade vs. Raquel Pennington
Jim Hettes vs. Dennis Bermudez
Alex Garcia vs. Sean Spencer
Renee Forte vs. Frank Trevino
Will Campuzano vs. Justin Scoggins
Bubba McDaniel vs. Sean Strickland
Daniel Pineda vs. Robert Whiteford

// workout.ba