Nakon što smo prošli vikend imali priliku gledati ne toliko zanimljiv UFC Fight Night u Brazilu UFC se ponovo vraća svojim PPV (pay-per-view) događajima. U noći sa subote na nedelju 22. februara u Las Vegasu održat će se UFC 170. Glavna borba večeri desit će se u ženskoj konkurenciji gdje neporažena Ronda Rousey brani pojas protiv Sare McMann koja također ima savršen skor (7-0). Interesantno je da su i Ronda i Sara osvajale olimpijske medalje, gdje je Ronda bila bronzana u judou na olimpijadi u Pekingu, a Sara srebrena u hrvanju na olimpijadi u Ateni.

U drugoj borbi večeri borit će se Daniel Cormier (13-0) i relativno nepoznati Patrick Cummins (4-0), koji je upao kao zamjena umjesto povrijeđenog Rashad Evansa. Ono što je zanimljivo jeste da su Cormier i Cummins već imali hrvački meč u kojem je slavio Cormier. Također je zanimljivo da je ovo prvi meč Cormiera u poluteškoj kategoriji. Prema kladionicama Cormier je veliki favorit u ovom meču.

Zanimljiva će biti i borba u velter kategoriji između mladog kanadskog prospekta Rory MacDonalda i Brazilca Demian Maia-e. Oba borca se vraćaju u akciju nakon poraza. Rory MacDonald je poražen u posljednjoj borbi od Robbie Lawlera na UFC 167, a Demian Maia od Jake Shields-a na UFC Fight Nightu u Brazilu.

Kompletan kard kao i najavu za UFC 170 možete pogledati u nastavku:

Glavne borbe:

Ronda Rousey vs. Sara McMann
Daniel Cormier vs. Patrick Cummins
Rory MacDonald vs. Demian Maia
Mike Pyle vs. T.J. Waldburger
Stephen Thompson vs. Robert Whittaker

Uvodne borbe:

Alexis Davis vs. Jessica Eye
Raphael Assuncao vs. Pedro Munhoz
Cody Gibson vs. Aljamain Sterling
Zach Makovsky vs. Josh Sampo
Erik Koch vs. Rafaello Oliveira
Ernest Chavez vs. Yosdenis Cedeno

 

// workout.ba