Bosanskohercegovački borac Tomislav Spahović, će se krajem ovog mjeseca naći pred novim izazovom u svojoj borilačkoj karijeri.

30 augusta u Rusiji ga očekuje meč protiv domaćeg borca Valeryja Myasnikova. Radi se o neporaženom Rusu koji je u svojoj profesionalnoj MMA karijeri do sada odradio pet mečeva, a u svima je slavio prekidom, uglavnom (tehničkim) nokautom.

“Što se tiče forme mogu reći da sam pristojno spreman, iako je meč iznenada stigao, ali tako je to. Ili si borac ili nisi. Pošto je borba blizu, tražio sam da bude catchweight na 97 kilograma jer sam trenutno na 102 kile, pa nemam dovoljno vremena da dođem ponovno na kilažu za poluteškaša, a to su i pristali”, otkrio je Spahović na svom Facebook profilu.

Spahović je u posljednje vrijeme u Zagrebu pomagao Mirku Filipoviću u njegovim pripremama za meč u Japanu. Tako da će i za svoj meč protiv Rusa nastaviti sa pripremama u saradnji sa hrvatskim borcem Igorom Pokrajcem.

Podsjetimo da je Spahović svoj posljednji meč imao 31. maja ove godine u kojem je u prvoj rundi nokautirao Španca Eduarda Riegu.