Odmah da naglasimo sintol nema veze sa steroidima. Pored svih negativnih efekata koje steroidi uzrokuju sintol ih je uspio nadmašiti. Sintol (Synthol) predstavlja vrstu ulja, koja je izmišljena  iz potpuno drugih razloga, ali je netko otkrio da povećava mišićnu masu ako se izravno ubrizga u mišićno tkivo. Tako su ga počeli koristiti i profesionalni sportaši za korekciju oblika svojih mišića. Danas mnogi profesionalci koriste sintol kako bi popravili svoje nedostatke.

Ova pošast se nažalost pojavila i kod bodibildera-amatera koji žele postići rezultate u kratkom periodu. Rezultat korištenja sintola je izgled totalnog frika. Dok se uopšte ne dobiva na mišićnoj snazi posljedice mogu biti katastrofalne. Upotreba sintola može uzrokovati plućnu emboliju, oštećenje živaca, infekcije, napade, formiranje granuloma, ciste ili čireve u mišićima, a u nekim slučajevima i smrt.

Nažalost, u današnje se vrijeme sintol može kupiti bilo gdje u Americi, jer je u slobodnoj prodaji, ali nije veliki problem nabaviti ga ni kod nas. Srećom, kod nas još nije bilo slučaja sa tako intenzivnom upotrebom sintola.

Gledajući ovaj video i slike, samo mi jedna rečenica može naum pasti.

“Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran.”

                                                                                       Albert Einstein

%%wppa%% %%album=6%% %%size=450%%