Recept od naše vjerne čitateljice Misnele Rozajac , nadamo se da će vam se svidjeti.

Sastojci:

lignje,dagnje,kozice(po želji)
-maslinovo ulje,
-mala glavica crvenog luka,
-jedna tikvica,
-riža,
-jedna povrtna juha,
-sjeckani peršun,
-malo suhog bijelog vina,
– začini

Priprema:

Stavimo maslinovo ulje u tavu da se zagrije. Na zagrijano ulje dodamo sitno sječeni crveni luk. Tome dodamo tikvice sječene po želji. Dinstamo 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodamo kozice i opet kratko dinstamo. Zatim dodamo rižu,i dinstamo kratko dok ne upije masnocu. Zatim dodamo suho-bijelo vino. I kad je riža upila tekučinu,  nastavimo je kuhati tako sto je podlivamo vrelom juhom koju smo predhodno skuhali, uz stalno miješanje do željene tvrdoce riže. Nakon otprilike 15 min dodajemo začine po želji-sol,celer,persun i još malo maslinovog ulja.

Izmiješamo sastojke,poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.

Ovaj ukusan i zdrav rižoto možete pripremiti za 30 min provedenih u kuhinji.

Prijatno!