U periodu od 10. aprila do 25. aprila čitaoci workout.ba portala su imali priliku da glasaju za mišićnu skupinu koju najradije treniraju. Ponuđene opcije za glasanje su bile: prsa, ruke, noge, leđa i ramena. Možemo reći da smo pomalo i očekivali upravo ovakve rezultate koje smo dobili. Klasični balkanski sindrom „ruke – prsa trening“ :D.

rezultati ankete

Dakle, omiljena mišićna skupina za trening naših posjetitelja jesu prsa sa 31% glasova, dok su odmah iza prsa ruke sa 28% glasova. Na trećem mjestu, pomalo iznenađujuće se nalaze mišići nogu (očekivali smo ih na zadnjem mjestu), te vidimo da se naši čitatelji vode motom „never skip a leg day“ što nam je izuzetno drago. Dakle, za 19% glasača noge su omiljena mišićna skupina. Na posljednja dva mjesta nalaze se leđa sa 12%, odnosno ramena sa 10% glasova. Najmanje procente za ove dvije mišićne skupine možemo možda povezati sa činjenicom da vježbači najčešće imaju problema sa povredama upravo kod leđa (donja leđa) i ramena, pa zbog toga spadaju u najmanje omiljene mišićne skupine naših čitatelja.

Prva workout.ba anketa je završena, te smo već pokrenuli novu anketu u kojoj nas zanima da li se naši čitatelji bave borilačkim vještinama i ako da, koje su to borilačke vještine koje oni treniraju? Ova anketa će trajati do 10. maja nakon čega ćemo opet napraviti kratki rezime rezultata ankete.

Cilj workout.ba anketa jeste da se ukratko bolje upoznamo sa našim čitaocima i njihovim interesima, te na taj način dodatno poboljšamo sadržaj na našem i vašem portalu.

// workout.ba