Ricco Rodriguez i Denis Stojnić će drugi put odmjeriti snage na BFC događaju planiranom za 30. avgust u Sarajevu. Bit će to revanš dvoboj između ova dva bivša UFC borca koji su već jednom ušli u ring, no taj je meč završio vrlo neslavno. 9. oktobra prošle godine dvoboj je prekinut nakon 4 minute i 55 sekundi prve runde u korist BiH borca. Sudac je zaustavio meč proglasivši tehnički nokaut iako je bilo sasvim jasno da Amerikanac nije niti uzdrman, a kamo li u ozbiljnijim problemima. Nakon meča sudac je priznao pogrešku, a meč je zabilježen kao No Contest.

Gotovo godinu dana kasnije, Rodriguez će imati priliku za osvetu u dvorani Dom Mladih na Skenderiji. Osim ovog dvoboja u teškoj kategoriji, organizatori su najavili i meč između Ante Alilovića i Roberta Soldića prema MMA pravilima u kategoriji do 80 kilograma.

Rodrigez je u posljednjem dvoboju slavio protiv Grka Nestoras Batzelasa. Bilo je to na FFC 10 priredbi u Skopju u decembru prošle godine. Sa druge strane, Stojinić nije poražen od svoje posljednje borbe u UFC-u 2009. godine. No, borio se vrlo rijetko, a protivnici nisu bili najvišeg kalibra. Nadamo se da će BFC 2 završiti puno slavnije nego prvo izdanje.

Evo i snimak prve borbe: