Mnogima nepoznato, ali u MMA svijetu će sigurno ostati zabilježeno ime Luciana Azeveda, borca koji je prije deset godina nanio prvi i jedini poraz Joseu Aldu, UFC-ovom prvaku u perolakoj kategoriji.

Deset nas dana dijeli od najveće UFC-ove ovogodišnje priredbe na kojoj ćemo napokon imati priliku gledati dugoočekivani meč između Josea Alda i Conora McGregora. Iako je Irac vlasnik sjajnog omjera od 18 pobjeda iz 20 nastupa, omjer Josea Alda je ipak impresiviniji. Dominantni Brazilac je u 26 borbi samo jednom poražen i to prije čak 10 godina. Tada ga je gušenjem u drugoj rundi, na Jungle Fight 5 priredbi, svladao Luciano Azevedo, Brazilski borac čiju je karijeru obilježio ovaj trijumf. Naglasimo i kako je to bio Aldov debi u lakoj kategoriji koju je nakon ovog poraza ekspresno napustio te se vratio u perolaku u kojoj je do današnjeg dana nanizao 18 pobjeda.

Podsjetimo, Aldo i Mcgregor susrest će se 12. decembra na UFC 194 eventu u Las Vegasu te će se tom prilikom boriti za ujedinjenje titula u perolakoj kategoriji. Iste ćemo večeri, u sunaslovnoj borbi, imati priliku gledati okršaj za naslov u srednjoj kategoriji između Chrisa Weidmana i Lukea Rockholda, ali i dvoboj Ronalda Souze i Yoela Romera koji će odrediti prvog izazivača u istoj kategoriji.

U nastavku članka vam donosimo meč kojeg se aktualni prvak sigurno ne želi prisjećati.

Izvor: fightsite.hr