Sastojci (za 10 brownieja):

•250 g crnog graha iz konzerve
•2 kašike kakao praha
•40 grama sitnih zobenih pahuljica
•40 g kokosovog maslaca
•2 čajne kašičice ekstrakta vanilije
•1/2 čajne kašičice praška za pecivo
•120 g tamne čokolade (usitnjene na što manje komadiće)
•1/4 čajne kašičice soli
•1 kašika meda
•stevija, po želji

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Sve sastojke osim smrvljene čokolade stavite u zdjelu i dobro izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte komadiće čokolade i promiješajte kašikom. Smjesu istresite na protvan obložen papirom za pečenje. Pecite 15-18 minuta na 180 stupnjeva, a potom još 10 minuta ostavite da se hladi prije rezanja. Ako vam se čini da brownies nisu pečeni ostavite ih preko noći u frižideru da se stvrdnu.