Sastojci (za 8 pločica):

  •    60 g jagoda (može i smrznute)
  •    60 g kokosovog brašna
  •    60 g whey proteina (bez okusa ili vanilija)
  •    1/2 čajnih kašičica ekstrakta vanilije
  •    malo bademovog mlijeka
  •    80 g tamne čokolade (minimalno 75% kakaa)

Priprema:

Jagode stavite u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Dodajte kokos i whey protein te ekstrakt vanilije, pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesu izlijte u tepsiju i izravnajte po vrhu pa stavite u frižider da se stvrdne.

Tamnu čokoladu istopite u posudici. Tepsiju izvadite iz frižidera i narežite čokoladice. Svaku čokoladicu uvaljajte u otopljenu čokoladu i stavite na papir za pečenje. Sve ponovo vratite u frižider da se čokolada stvrdne.