Ovaj recept je odličan primjer da mafini ne moraju biti uvijek slatkiš, već da mogu biti i slani užitak.

Potrebno:

  •     200 ml mlijeka
  •    40 g zobenih pahuljica
  •    100 g integralnog brašna
  •    80 g bijelog pšeničnog brašna
  •    100 gr kukuruza
  •    Jedno jaje
  •    3-4 komada sušenog paradajza
  •    1 kafena kašika soli
  •    1 kafena kašika origana
  •    1 kafena kašika praška za pecivo
  •    2 kašike ulja
  •    150-200 g kuhane piletine isjeckane na komadice

 Priprema:

  •     Zobene paguljice stavite u mlijeko i ostavite da omekšaju 15-20 min
  •    Dodajte sve sastojke osim mesa i izmješajte
  •    Na kraju dodajte meso te sve zajedno promješajte
  •    Punite forme za mafine do 2/3 i pecite na 200°C oko 25 min
  •    Idealno za ponijeti na izlet, posao, a mogu se zamrzavati i koristiti kasnije

mafinipriprema

Emina Okanović-Čivić
dobrekalorije.ba