Sastojci:

  • 1 / 4 šolje soka od narandže
  • 2 kašičice nasjeckanog bijelog luka
  • 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika čili praha
  • 1 kašičica niskokaloričnog zaslađivača
  • 1 kašičica narendane korice narandže
  • 1 / 4 čajna kašičica crvene paprike
  • 4 polovine pilećih prsa bez kostiju sa kožom
  • sol i svježe mljeveni biber

Priprema:

U posudi pomješati sok od narandže, bijeli luk, ulje, čili u prahu, niskokalorično sladilo, koru od narandže i crvenu papriku. Dodajte pileća prsa, poklopite i držite u frižideru 6-8 sati.
Pospite piletinu solju i biberom. Pecite na žaru 12 do 15 minuta.

Nutritivna vrijednost obroka:

Ugljikohidrati: 1,0 grama
Dijetalna vlakna: 0,0 grama
Proteini: 47,5 grama
Masti: 22,0 grama
Kalorije: 402

 Izvor: centar-zdravlja.net