Sastojci:
- 1 / 4 šolje soka od narandže
- 2 kašičice nasjeckanog bijelog luka
- 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika čili praha
- 1 kašičica niskokaloričnog zaslađivača
- 1 kašičica narendane korice narandže
- 1 / 4 čajna kašičica crvene paprike
- 4 polovine pilećih prsa bez kostiju sa kožom
- sol i svježe mljeveni biber
Priprema:
U posudi pomješati sok od narandže, bijeli luk, ulje, čili u prahu, niskokalorično sladilo, koru od narandže i crvenu papriku. Dodajte pileća prsa, poklopite i držite u frižideru 6-8 sati.
Pospite piletinu solju i biberom. Pecite na žaru 12 do 15 minuta.
Nutritivna vrijednost obroka:
Ugljikohidrati: 1,0 grama
Dijetalna vlakna: 0,0 grama
Proteini: 47,5 grama
Masti: 22,0 grama
Kalorije: 402
Izvor: centar-zdravlja.net