Želite da kupite whey protein ? Optimum Nutrition 100 % Whey Gold Standard je jedan od najprodavanijih i najboljih whey proteina na tržištu suplemenata. Da li ovaj suplement zaista zaslužuje tolike pohvale i da li je njegova cijena zaista realna, jer postoje druge kompanije koje nude sličnu formulu po jeftinijoj cijeni ?

Šta je to što dobivate sa ovim suplementom:

Optimum Nutrition je kompanija koja posluje još od 1986. godine, a proizvodi suplemente (dodatke prehrani) za izgradnju mišića. Njihovi proizvode prolaze kroz process certifikacije kako bi se osiguralo da ispunjavanju najviše standarde kvalitete. Koristeći protein izolat kao primarni izvor proteina u Gold Standard 100% Whey, ovaj protein prah sadrži 24 grama proteina po serviranju (mjerica je 30g), uključujući 5.5 grama BCAA I više od 5 grama glutamina glutamina i 25 miligrama spoja enzima za lakšu probavu. Sadrži vrlo malo masti, laktoze i drugih sastojaka bez kojih možete.


Ukus

Imate mogućnost izbora preko 20 različitih okusa i svi su odlični. Svaki ljubitelj slatkiša može pronaći neki ukus za sebe.

Šejkovi imaju gustu teksturu što je odlično, jer sigurno ne želite da imate osjećaj da pijete vodu sa aromom čokolade ili nekog voća. Možete ga kombinovati sa vodom ili sa mlijekom u oba slučaja je odličan.

Ocjena – 5/5

Cijena

Dolazi u nekoliko pakovanja, a cijene su mu kod nas otprilike 907 g za 69 KM, 2,3 kg za 135 KM, 4,6 kg za 249 KM. Po cijeni predstavlja jedan od skupljih proteina na našem tržištu. Postoje i jeftinije varijante proteina, ali na kraju dobijete ono koliko ste spremni platiti.

Visoka cijena ovog proizvoda je vezana za visok kvalitet sastojaka I zbog toga što ovaj whey prah sadrži više protein izolata nego protein koncentrata, što znači da je protein više biorasploživ ( što znači da će tijelo bolje iskoristiti protein za svoje biološke funkcije).

Ocjena – 4/5

Efikasnost

Kada koristite proteinski prah vrlo je teško reći razliku, jer se sa proteinskim prahom prave vrlo male promjene. Ono što ćete navjerovatnije primjetiti uz redovan trening I primjenu Optimum Nutrition 100 % Whey Gold-a jeste, punije mišiće, kraće vrijeme oporavka od treninga I trebalo bi da dobijete na mišićnoj masi. Ovaj whey protein može koristiti svako ko želi poboljšati svoju tjelesnu formu, povećati mišićnu masu ili dobiti na kvalitetnoj kilaži.

Ocjena – 4.5/5

Konačna ocjena

Postoji razlog zašto je Optimum Nutrition 100 Whey Gold Standard jedan od najprodavanijih protein suplemenata na tržištu. Možda ćete uspjeti naći druge proizvode sa također visokim učešćem kvalitetnih sastojaka, ali mislimo da nećete naći protein koji će pobjediti ovaj proizvod kada se usporede okus/tekstura/efikasnost zajedno. Ovaj proizvod je zaslužio ukupnu ocjenu 4.5 od 5, a kada bi bio malo jeftiniji vjerovatno bi bila i čista 5.

Workout.ba portal je sada omogućio prodaju najboljih suplemenata i opreme za sportaše, borce i rekreativce. Optimum Nutrition 100 Whey Gold Standard sada možete kupiti putem nas.

Naručite svoj Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard ovdje:

ON - Whey Gold Standard 100% (4,6kg) po cijeni od 250,00 KM.
ON -Whey Gold Standard 100% (2,3kg) po cijeni od 135,00 KM.
ON - Whey Gold Standard 100% (907g) po cijeni od 69,00 KM.

A možete nas kontaktirati i putem naše oficijelne facebook stranice:

www.facebook.com/workout.ba

Napišite nam i svoja iskustva sa ovim suplementom ?