Ukoliko se bavite fitnesom, bodibildingom, borilačkim vještinama ili idete u teretanu da biste dobili na snazi i poboljšali svoj izgled, onda ne postoji šansa, a da niste čuli za suplemente prije treninga.

Dobar suplement prije treninga će vam dati snagu i izdržljivost da ostanete fokusirani tokom intenzivnog treninga, a dat će vam i dobar “pump”. Pogledajmo sada jedan od najpopularnijih prahova za prije treninga – MusclePharm Assault.

SASTOJCI: Ukoliko pogledate tablicu sastojaka na ovom suplementu vidjet ćete da se radi o jako kompletnom proizvodu. Šta ga također čini drugačijim u odnosu na konkurenciju je i količina sastojaka koje sadrži. Među glavnim sastojcima, MusclePharm Assault sadrži:

Con-Cret je bolja formula kreatina nego što je to kreatin monohidrat i ne zahtjeva punjenje, a dat će vam snagu za eksplozivne pokrete i podizanje težih kilaža.

Beta-alanine – 4g po mjerici, što je više nego kod ostalih pre-workout suplemenata.

L-Arginine – Ovaj sastojak je potreban za proizvodnju proteina i omogućava tijelu da proizvodi azotov oksid što opušta krvne sudove i aktivira mišićna tkiva, povećava prokrvljenost arterija i vena kako bi povećali protok krvi u mišiće, te na taj način osigurava brži dotok nutrijenata u mišiće.

Vitamin B-6 (13mg) i Vitamin B-12 (70mcg) – dva vitamina koja će vas opskrbiti energijom.
Kofein 125mg – ovo je vjerovatno nedostatak MusclePharm Assault-a jer sadrži manje kofeina nego drugi pre-workout suplementi.

Osim glavnih sastojaka, MusclePharm Assault sadrži još i: Citrulline Malate, Glycine, L-Glutamine, Taurine, Pyroglumatic Acid, L-Tyrosine, Medium Chain Triglycerides, Papain 1000, L-Aspartic Acid, Cyanocobalamin.

Ocjena 4.5/5

UKUS: Postoje različiti voćni okusi ovog suplementa, i možda neće biti najukusniji suplement koji ćete probati, ali sigurno neće biti ni najlošiji. Pri kupovini MusclePharm Assault-a imate veliki izbor okusa koje možete odabrati prema svojim željama.

Ocjena 4/5

MIKSANJE: Jedna mjerica ovog praha se miksa sa otprilike 300 ml vode. Ako koristite šejker već za 5-6 sekundi će se smjesa fino izmiksati i što je pozitivno ne ostaju grudvice na dnu šejkera.

Ocjena 5/5

ENERGIJA/SNAGA: Assault vam zaista daje energiju i snagu. Tegovi će vam se učiniti lakšim, a trening manje napornim. Ovaj suplement može biti izuzetno koristan ukoliko niste dovoljno spavali ili nakon nekoliko sati provedenih na poslu.

Ocjena 5/5

PUMP: Proizvod vam dadne vrlo dobar “pump” i prokrvljenost nakon treninga. Čak i u velikim mišićnim grupama kao što su leđa. Napumpan osjećaj će vas držati motivisanim da trenirate jače i da dižete veće kilaže (samo zapamtite da ne pretjerujete).

Ocjena 4.5/5

Dakle da zaključimo:

PREDNOSTI:

-Veoma dobar pre-workout suplement.
-Perfektan miks sastojaka za osobe koje dižu velike kilaže, zaljubljenike u fitnes, kao I za one koji nastoje izgraditi značajnu mišićnu masu.
-Nećete osjetiti pad u treningu.
-Miks se fokusira na snagu L-Arginine i povećanje proizvodnje azotnog oksida u ljudskom tijelu.

NEDOSTACI:

– Manjak kofeina.
– Srednji lanac triglicerida može uznemiriti stomak kod nekih osoba.
– Suplement je malo skuplji.

SVE UKUPNO: Ovo je odličan proizvod koji će vas zaista učiniti snažnijim i više fokusiranim tokom intenzivnog treninga. Naravno volit ćete i popratne efekte kao što su napumpanost i vidljive vene na vašim mišićima.

Na kraju ukupna ocjena za MusclePharm Assault je 4.5/5.

Workout.ba portal sada u sklopu svog rada nudi i prodaju najboljih suplemenata i opreme za sportaše, borce i rekreativce. MusclePharm Assault sada možete kupiti i putem nas.

Naručite svoj MusclePharm Assault ovdje:

MusclePharm – Assault V2 – 20 serviranja ili

MusclePharm – Assault V2 – 30 serviranja.

Možete nas kontaktirati i direktno putem naše facebook stranice za više informacija:

www.facebook.com/workout.ba

ili putem našeg PIK shopa:

www.pik.ba/profil/w0rkout

Ostavite nam komentar sa Vašim mišljenjem o ovom proizvodu ?