„Pump“ je često korišten termin u svijetu bodybuildinga. To je kratkotrajni osjećaj koji dobijete tokom treninga kada se vaši mišići ispune krvlju brže nego što krv može napustiti mišić. Na taj način se mišići čine popunjenijim i većim.

Azotni oksid (NO) je korisna „alatka“ kada je u pitanju svijet bodybuildinga. NO povećava protok krvi i smanjuje krvni pritisak. Povećan protok krvi znači da će vaši mišići primati veću količinu kisika i drugih hranjivih nutrijenata.

Za ovaj šejk vam je potrebno:

1 mjerica whey proteina
1 šolja 100% soka od narandže
1 šolja vode
4-5 grama Arginina

Whey protein – whey je protein koji se brzo absorbuje i koji ima brojne korisnosti kao što je promocija čiste mišićne mase, doprinosi proteinskoj sintezi, poboljšava imunološki sistem, ubrzava vrijeme oporavka i slično.

100%-ni sok od narandže – Pored što nudi dozu srednje probavljivih ugljikohidrata koji će se koristit tokom treninga, sok od narandže je bogat i vitaminom C. Vitamin C sprječava razgradnju NO.

Arginin – Ukoliko je pump ono što želite vaš pre-workout bi trebao uključivati suplementaciju argininom. Arginin je aminokiselina koja se pretvara u azotov oksid (NO) u organizmu i na taj način smanjuje krutost krvnih sudova, povećava protok krvi i pospješuje funkcije krvnih sudova.

// workout.ba