Kada ljudi pomisle na kardio prva slika u njihovim glavama je slika trčanja na traci ili biciklu  ali u stvarnosti to nisu jedine vježbe za vaš kardio. Kardio trening može biti obavljen na više načina i na više različitih lokacija a na vama je da odlučite koja vama najviše odgovara. Ukoliko smatrate da je vaš kardio trening težak jer je dosadan onda vam donosimo nekoliko savjeta kako da ga učinite lakšim i ugodnijim.

Slušajte svoju najdražu muziku!

Bez obzira da li radite u svojoj teretani ili jogirate u obližnjem parku, činjenica ostaje da ukoliko želite da to vježbanje bude efektivno i efikasno , vi u njemu morate UŽIVATI. Jedan od najednostavnijih načina da uživate u svome treningu jeste slušanje vaše omiljene muzike. Nabacite na vaš mp3 player listu vaše omiljene muzike i počnite da uživate u vašem treningu.

Trenirajte sa prijateljem!

Kada trenirate sami , vaš kardio trening je dosadan u to nema sumnje. Kada imate prijatelja koji trenira zajedno sa vama onda vam trening i neće biti toliko dosadan , imat ćete skim da pričate (naravno ukoliko trening nije previše težak). Pored priče tu je naravno mogućnost malog prijateljskog rivalstva a to znači da ćete htjeti da budete bar jedan korak ispred prijatelja.

 

Radite kardio trening u kojem ćete uživati!

Ukoliko želite da poboljšate vaš kardio a jednostavno ne uživate u trčanju na traci  onda se prestanite to raditi. Ukoliko u nečemu ne uživate koji je smisao toga? Pronađite nešto što volite i držite se toga. Naprimjer ukoliko volite plivati onda se spakujte i otiđite na bazen. Nekoliko krugova u bazenu će biti odlično za vaš kardio. Kardio vježbe se mogu raditi na više načina, samo je potrebno da odaberete onaj koji vama najviše odgovara i uživate!