Priprema

U plitkoj posudi, izmiješajte zajedno maslinovo ulje, kumin i sok od limete. Začinite sa soli i biberom. Dodajte piletinu i dobro izmiješajte. Poklopite i držite u frižideru na najmanje jedan sat, a ako je moguće i cijelu noć.

Zagrijte roštilj na visoku toplinu.

Nabodite piletinu, tikvice, luk, crvenu papriku i paradajz na štapiće za roštilj.

Nauljite rešetke i bacite ražnjiće na roštilj. Pecite oko 10 minuta, ili dok se piletina ne ispeče ravnomjerno.

Sastojci:

  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 g kumina, mljevenog
  • 1 limeta, ocijeđena
  • sol i mljeveni crni biber, dodajte po ukusu
  • 2 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, izrezati na kockice
  • 1 mala tikvica, izrezati na kriške
  • 1 glavica crvenog luka, izrezati na komade
  • 1 svježa crvena paprika, izrezati na komade
  • 10 komada cherry paradajza

Priprema ovog obroka traje oko 30 minuta.

Izvor: centar-zdravlja.net