U noći sa subote na nedelju (9. novembar) u 04:30 očekuje nas UFCov Fight Night 56 koji će se održati u brazilskom gradu Uberlandiju. U glavnoj borbi večeri borit će se brazilska legenda Mauricio Shogun Rua i Amerikana Ovince St. Preux. Prvobitno, Shogun se trebao boriti sa Jimijem Manuwom, međutim zbog povrede Manuwa je morao otkazati te je kao zamjena upao Ovince St. Preux. Potencijalno, OSP bi mogao biti i teži protivnik za Shoguna nego što bi to bio Manuwa. Shogun u posljednje vrijeme bilježi dosta loše rezultate. U zadnje četiri borbe ostvario je tri poraza (Henderson, Sonnen i Gustafsson). Prema tome ukoliko Shogun još uvijek ima ambicija da napadne pojas ovu borbu mora pobijediti.

Sa druge strane OSP je dosta uvjerljivo startao svoju UFC karijeru i u prve četiri borbe je ubilježio četiri pobjede. Svoj prvi poraz u UFCu je doživio u svojoj posljednjoj borbi gdje je odlukom sudija poražen od Ryana Badera. St. Preux-u bi borba protiv Shoguna mogla biti stepenica za nešto više pod UFCovim banerom.

U drugoj borbi večeri borit će se Ian McCall i John Lineker. Radi se o dva top borca muha divizije. McCall je učesnik  turnira za šampiona UFC-ove muha kategorije. Nakon što je prva borba protiv akutelnog prvaka Demetrious Johnsona proglašena neriješenom u revanšu je poražen odlukom sudija. Međutim da se radi o top borcu pokazao je u svojoj posljednjoj borbi gdje je pobijedio Engleza Brada Picketta.  Sa druge strane John Lineker je prava nokaut mašina u muha diviziji. U svojoj karijeri je ubilježio 12 pobjeda nokautom. Do sada je u UFC-u odradio 7 borbi gdje je ubilježio 5 pobjeda i 2 poraza.  Oba borca ciljaju na pobjedu kako bi se približili poziciji izazivača.

Ostatak karda čine nešto manje poznati borci i borkinje, a kao što je to i do sada bilo sa UFCom u Brazilu većinom preovladavaju brazilski borci. Spisak svih borbi kao i video najavu možete pogledati u nastavku.

UFC Fight Night 56:

Mauricio Rua vs. Ovince St. Preux
John Lineker vs. Ian McCall
Warlley Alves vs. Alan Jouban
Leon Edwards vs. Claudio Silva
Nina Ansaroff vs. Juliana Lima

Uvodne borbe:

Diego Rivas vs. Rodolfo Rubio
Caio Magalhaes vs. Trevor Smith
Dhiego Lima vs. Jorge Oliveira
Charlie Brenneman vs. Leandro Silva
Thomas Almeida vs. Tim Gorman

// workout.ba