Ovaj vikend nas očekuju dva UFCova događaja. U noći sa petka na subotu (8. novembar) u 04:00 u Australiji će se održati UFC Fight Night 55. Odmah sljedeći dan, u noći sa subote na nedelju održat će se i UFC Fight Night 56 u Brazilu.

UFC Fight Night 55 predvodit će Michael Bisping i Luke Rockhold. Bisping je dugogodišnji član UFC-a koji je za UFC odradio 21 borbu te je bio pobjednik trećeg UFC-ovog The Ultimate Fightera. Ipak nikako ne uspijeva da osigura borbu za naslov. U posljednje četiri borbe ima polovičan učinak od dvije pobjede i dva poraza. Upravo je protiv Vitora Belforta imao priliku da si pobjedom osigura borbu za pojas, međutim u toj borbi je poražen nokautom. Nakon toga je ubilježio pobjedu nad Alanom Belcherom, ali je opet uslijedio poraz od Tima Kennedy-a. Ipak, u posljednjoj borbi je slavio nokautom protiv Cung Le-a.

Sa druge strane Luke Rockhold je u UFC došao kao prvak Strikeforce-a. Međutim u svojoj prvoj borbi za UFC brutalno je nokautiran high kickom od strane Vitora Belforta. Nakon toga je su uslijedile dvije pobjede u prvoj rundi protiv Costas Philippou-a i Tima Boetscha.  Rockhold je ukupno u karijeri odradio 12 profesionalnih borbi gdje poražen svega dva puta od čega je jedan poraz bio na samom startu njegove karijere.

U drugoj borbi večeri nas očekuje još jedna zanimljiva borba između Amerikanca Al Iaquinte i Engleza Ross-a Persona. Pearson je u posljednjih nekoliko mečeva odradio odlične borbe. U pretposljednjoj borbi je tijesno poražen od Diega Sancheza, dok je u posljednjoj borbi nokautom slavio protiv Graya Maynarda.  Sa druge strane Al Iaquinta je finalista 15. Sezone The Ultimate Fightera, te je od te borbe za UFC još odradio 5 borbi gdje samo jedanput poražen.  Savladao je nekoliko solidnih boraca, što mu je i donijelo dvoboj protiv veterana Pearsona, ali i nastup u co-main eventu.

Ostale dvije borbe u glavnom dijelu večeri su borba u srednjoj kategoriji  između Roberta Whittakera i Clint Hestera, te okršaj u teškoj kategoriji između Soa Palelei-a i Walta Harris-a.

Spisak svih borbi kao i video najavu možete pogledati u nastavku.

UFC Fight Night 55:

Luke Rockhold vs. Michael Bisping
Al Iaquinta vs. Ross Pearson
Clint Hester vs. Robert Whittaker
Walt Harris vs. Soa Palelei

Uvodne borbe:

Jake Matthews vs. Vagner Rocha
Guto Inocente vs. Anthony Perosh
Sam Alvey vs. Dylan Andrews
Louis Smolka vs. Richie Vaculik
Chris Clements vs. Vik Grujic
Daniel Kelly vs. Luke Zachrich
Marcus Brimage vs. Jumabieke Tuerxun

// workout.ba