6. septembra u noći sa petka na subotu u 04:00h nas očekuje odličan borilački spektakl na UFC Fight Night-u 50. U glavnom dijelu večeri održat će se čak šest borbi. Glavna borba večeri bit će u srednjoj kategoriji između Brazilca Ronalda “Jacare” Souze i Armenca Gegarda Mousasi-a.

Ovo će biti revanš borba između ova dva borca, koja su svoju prvu borbu odradili na Dreamu 6. Tada je  nokautom slavio Mousasi. U finalnoj borbi Mousasi je up kickom nokautirau Souzu tako osvojivši pojas Dream Grand Prix prvaka. Nokaut možete pogledati u videu:

Nakon osam godina imamo priliku da gledamo revanš ova dva borca, a pobjednik će biti stepenicu bliže mjestu izazivača u srednjoj kategoriji.

Otkako je došao u UFC Mousasi je odradio tri borbe gdje je ubilježio pobjede nad Latifijem i Munozom, dok je poražen od Machide. Sa druge strane Souza je do sada neporažen u UFCu, a pobjede je upisao protiv Camozzija, Okamija i Carmonta. Pobjedom protiv Mousasija bi ušao u najuži krug izazivača za pojas.

U drugoj borbi večeri nas očekuje još jedna poslastica gdje će se u teškoj kategoriji susresti Alistar Overeem i Ben Rothwell.  Overeem i pored problema sa dopingom i ne toliko impresivnim rezultatima po dolasku u UFC i dalje uživa veliku popularnost među fanovima. U svoje posljednje tri borbe, dva puta je neslavno nokautiran od strane Antonio Silve i Travis Browne-a, dok je u posljednjoj borbi savladao Franka Mira. U posljednje vrijeme mnogi portali na internetu objavljuju kako je Overeem znatno spustio kilažu. Ubrzo ćemo saznati da li je to stvarno tako i hoće li mu to koristiti.

Sa druge strane Ben Rothwell je veteran u UFCu koji tu nastupa godinama, a do sada je ubilježio polovičan uspjeh. U svojoj UFC karijeri ima tri pobjede i tri poraza. Rothwell je kroz karijeru imao dosta problema sa povredama pa će i ovaj put u oktagon uči tek nakon godinu dana pauze. Ipak, Rothwell je iskusan borac i sjajan udarač stoga je za očekivati odličnu borbu u stojci. Pobjeda protiv Overeema bi bila najveće dostignuće u njegovoj karijeri.

Na ovoj priredbi nas očekuje još jedan teškaški dvoboj između Matt “Meathead” Mitrione-a i bivšeg Legacy FC prvaka Derricka Lewisa.  U svojoj posljednjoj borbi Mitrione je ubilježio sjajan nokaut protiv Shawna Jordana, dok je sa druge strane Lewis neporažen otkako je došao u UFC.  Lewis je u UFCu ubilježio dvije pobjede nokautom, a u svojih posljednjih 8 borbi ubilježio je isto toliko pobjeda i to nokautom. Stoga ne trepćite jer bi ova borba mogla biti završena u roku od nekoliko sekundi.

Ovaj borilački spektakl će još upotpuniti i odlična borba u lakoj kategoriji između Joea Lauzona i Michaela Chiese gdje fanovi očekuju dosta atraktivnu borbu.

Preostale dvije borbe glavnog dijela večeri će biti u pero kategoriji između Nicka Lenza i Charles Oliveire, te u muha kategoriji između Johna Moraga-e i Justina Scoggins-a.

U uvodnim borbama nastupit će borci poput  Al Iaquinte, Rafaela Natala i Chrisa Camozzija.

Cjelokupni popis borbi možete pogledati u nastavku:

UFC Fight Night 50: Souza vs. Mousasi

Ronaldo Souza vs. Gegard Mousasi
Alistair Overeem vs. Ben Rothwell
Derrick Lewis vs. Matt Mitrione
Michael Chiesa vs. Joe Lauzon
Nik Lentz vs. Charles Oliveira
John Moraga vs. Justin Scoggins

Uvodne borbe:

Rodrigo Damm vs. Al Iaquinta
Chris Camozzi vs. Rafael Natal
Chris Beal vs. Tateki Matsuda
Chas Skelly vs. Sean Soriano

// workout.ba