Večeras (26.10.) u noći sa subote na nedelju u 01:00 h nas očekuje UFC-ov događaj u Brazilu. UFC 179 će se održati na stadionu Maracana u Rio de Janeiro-u, a događaj će predvoditi Jose Aldo i Chad Mendes u borbi za titulu pero kategorije. Iako za cjelokupni kard ne možemo reći da privlači nekim pretjerano zanimljivim borbama, ipak glavna borba večeri je dovoljan razlog za njegovo gledanje.

Ovo će biti revanš ova dva borca. Prvu borbu su odradili još prije dvije godine na UFC-u 142 također u Rio de Janeiru gdje je Aldo slavio nokautom koljenom.  Nakon toga Aldo je uspješno branio titulu tri puta protiv Franke Edgara, Chan Sung Jung-a i Ricardo Lamasa. Sa druge strane Mendes je doslovno pregazio sve svoje protivnike. Od pet borbi, četiri su završene nokautom i jedna odlukom sudija što svakako govori o tome da je u potpunosti zaslužio priliku za revanš. Ono što je sigurno je da nas očekuje super zanimljiva borba koja može završiti na bilo koji način.

U drugoj borbi večeri gledat ćemo Phila Davisa i Glovera Teixeiru. Oba borca su u posljednjoj borbi doživjeli poraz. Davis je poražen od preporođenog Anthony Johnsona, dok je Teixeira poražen u borbi za pojas od Jon Jones-a. Ono što je zanimljivo u vezi ove borbe jeste da se radi o dva borca različitih stilova, dok je Davis poprilično pasivan u stojci i dominantan u hrvanju, sa druge strane Teixeira ima odličan boks i bombe u rukama. Ostaje nam da vidimo koji će od boraca uspjeti nametnuti svoj način borbe.

Cjelokupan popis borbi kao i video najavu možete pogledati u nastavku:

Glavne borbe:

Jose Aldo vs. Chad Mendes
Phil Davis vs. Glover Teixeira
Fabio Maldonado vs. Hans Stringer
Darren Elkins vs. Lucas Martins
Beneil Dariush vs. Diego Ferreira

Uvodne borbe:

William Macario vs. Neil Magny
Yan Cabral vs. Naoyuki Kotani
Scott Jorgensen vs. Wilson Reis
Felipe Arantes vs. Andre Fili
Gilbert Burns vs. Christos Giagos
Fabricio Camoes vs. Tony Martin