Boardwalk Hall u Atlantic Cityju biti će u noći sa subote na nedjelju 9. novembra domaćin borbe za naslov WBO, IBF i WBA Super svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Iskusni Bernard Hopkins će ukrstiti rukavice protiv nezadrživog i 18 godina mlađeg Sergeya Kovaleva.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Bernard Hopkins i u svojoj 49-toj godini na samom vrhu svjetskog boksa. Ipak ovaj put će na suprotnoj strani imati nezaustavljivog Rusa koji je do sada neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri.

Hopkins je svoju boksersku karijeru izgradio u srednoj kategoriji gdje je godinama bio svjetski prvak. U svojoj 41. godini se odlučio započeti novu karijeru te je prešao u polutešku kategoriju. To se pokazalo kao dobar potez jer je i sa 49. godina uspio osvojiti pojaseve IBF i WBA (Super) prvaka. Do sada je u svojoj nevjerovatnoj karijeri ostvario 55 pobjeda (32 nokauta), 6 poraza i 2 nerješene borbe.

Sa druge strane Kovalev je do sada odradio 26 mečeva, a samo jednom nije došao do pobjede jer je borba s Gloverom Youngom proglašene neriješenom. Od 25 pobjeda 23 je ostvario prekidom što dovoljno govori koliku snagu imaju njegovi udarci.

Iste večeri u ringu će u velter kategoriji biti Luis Carlos Abregu (36-1) i dosad neporaženi Sadam Ali (20-0), u poluteškoj ćemo vidjeti obračun Nadjib Mohammedi vs Demetrius Walker te u teškoj Glazkov protiv Wilsona.