Iako se još svašta može dogoditi do maja mjeseca, ipak već sad možemo reći da nas na UFC-u 187 očekuje pravi spektakl od borbi. Naime, 23. maja će se u MGM Grand Garden areni u Las Vegasu održati UFC-ov događaj na kojem će biti održane čak dvije borbe za pojas i još nekoliko izvrsnih borbi.

Borbe za pojas prvaka će se održati u poluteškoj kategoriji između Jon Jonesa i Anthony Johnsona, te u srednjoj kategoriji između Chrisa Weidmana i Vitora Belforta. Pored ove dvije borbe za naslov prvaka, za ovaj događaj su najavljeni i obračuni između Donald Cerrone-a i Khabib Nurmagomedova, te Travis Browne-a i Andrei Arlovskog.

Jon Jones (21-1) će nakon pobjede protiv Daniela Cormiera, po deveti put braniti svoj pojas protiv Anthony Johnsona (19-4) koji je pobjedom Alexandera Gustafssona osigurao mjesto izazivača.

Ovaj bi događaj konačno trebao donijeti i meč između Chrisa Weidmana i Vitora Belforta koji je zbog ozljede prvaka već odgađan.

Borba između Khabib Nurmagomedova (22-0) i Donald Cerrone-a (27-6) će odlučiti novog izazivača u lakoj kategoriji, a kada su u pitanju ova dva borca uvijek možemo očekivati spektakularnu borbu. U okršaju Travis Browne-a i Andrei Arlovskog oba borca će tražiti svoj put do pozicije izazivača te bi nakon ove borbe neke stvari u teškoj kategoriji mogle biti mnogo jasnije.

Osim ovih borbi za glavni dio karda najavljena je još i borba u muha kategoriji između Joseph Benavideza i John Moraga-e.

Nadajmo se da će svi borci do maja ostati zdravi, te da neće biti problema sa dopingom jer možemo očekivati zaista pravi borilački spektakl.

UFC 187: Jones vs. Johnson

Jon Jones (c) vs. Anthony Johnson
Chris Weidman (c) vs. Vitor Belfort
Khabib Nurmagomedov vs. Donald Cerrone
Travis Browne vs. Andrei Arlovski
Joseph Benavidez vs. John Moraga