Louis Jude ”Lou” Ferrigno je rođen 9. novembra 1951. godine u Brooklyn-u, New York. Počeo je da diže tegove sa 13 godina, uzimajući za svog idola Steve Reevesa. Kao dijete bolovao je od infekcije uha, što je znatno utjecalo na razvoj njegovog sluha, što danas za posljedicu ima to da Lou slabo čuje, ali ga to nije spriječilo da ostvaruje svoje snove. Vezano za ovu činjenicu sam Lou kaže: ”Da nisam izgubio dio svog sluha, ne bih bio gdje sam sada. To me natjeralo da dam sve od sebe kako bih postigao svoje ciljeve. Trebalo je da budem bolji od prosječne osobe kako bih postigao uspjeh.’(www.louferrigno.com)

 Zanimljivo je da je Ferrignov omiljeni junak iz djetinjstva bio Hulk, a kasnije je tog Hulka u filmu igrao i sam Ferrigno. Također, Steve Reeves je igrao ulogu Herkulesa u istoimenom filmu, a Herkulesu se divio i mali Ferrigno, da bi nakon što je odrastao i sam igrao ulogu Herkulesa kao i njegov idol Steve Reeves.

Nakon što je završio srednju školu u New Yorku, 1969.godine, Lou osvaja svoje prve titule u svijetu bodybuildinga kao što je titula IFBB Mr. America i IFBB Mr. Universe.

1974. godine nastupa prvi put na takmičenju Mr. Olympia i zauzima drugo mjesto. Sljedeće godine na istom takmičenju je zauzeo treće mjesto. Nijedan od ta dva puta nije uspio da pobijedi tada nepobjedivog Arnolda. Nakon toga napustio je takmičenja, i nekoliko godina je igrao američki fudbal, da bi 1977. godine prvi put nastupio na takmičenju za najjačeg čovjeka na svijetu, gdje je završio na četvrtom mjestu.

U ranim devedesetim godinama, Lou se vraća bodybuilding takmičenjima. 1992. i 1993. se takmičio za Mr. Olympia, ali je završio na 12. i 10. mjestu, što je u to vrijeme bio dobar rezultat. Uskoro nakon toga odustaje zauvijek od bodybuildinga.

Životni put nastavlja kao glumac u nekim filmskim ostvarenjima kao što su: Hulk, The Incredible Hulk, – I Love You, Man-, The Avengers itd. Isto tako je i osnivač firme za proizvodnju fitnes opreme Ferrigno Fitness.

Jedno vrijeme je radio i kao privatni fitness trener, a jedan od njegovih klijenata je bio i Michael Jackson, kojeg je Lou fizički pripremao za njegove turneje, koncerte i nastupe.

lf1            lf2

(Lou Ferrigno)