Andre Galvao je jedan od najvećih BJJ takmičara ikad. Osvojio je medalje sa svih prestižnih takmičenja i to nekoliko puta, 3 x svjetsko prvenstvo, 8 x PanAm prvak i 2 x ADCC prvak. Radi se o BJJ borcu koji je visok 1.74 m i težak 88 kg, te je jedan od fizički najspremnijih boraca na tatamiju. Vrlo često na svojim profilima sa društvenih mreža objavi po neki impresivan video sa svoga treninga, tako je na svom Instagram profile objavio kratki uradak gdje kako on tvrdi diže kilažu na benču od 165,5 kg.

Galvao je objavio i video kružnog treninga koji je prakticirao u svojim pripremama za ADCC 2015. Video možete pogledati ispod. Radi se o odličnom kružnom treningu koji se može koristiti kao finisher nakon treninga u borilačkim sportovima, ali i kao finisher u teretani ukoliko želite da postignete izdržljivost i funkcionalnost, a ne samo praznu mišićnu masu.

Galvao u navedenom kružnom treningu kombinuje vježbe poput nabačaja, promjene garda, skok čučnjeva sa tegom, nabačaja sa izbačajem, skok sa koljena sa bugarskom vrećom, te visoki skok na strunjače.