Nedavno istraživanje je pokazalo da čaj od kamilice može produžiti životni vijek, a znanstvenici ističu da i druge vrste čajeva vašem zdravlju mogu doprinijeti u tolikoj mjeri da će smanjiti rizik od nastanka niza bolesti i poremećaja.

Čaj od listova kafe

Istraživanje, koje su prije dvije godine proveli američki znanstvenici, je pokazalo da čaj od listova kafe može pospješiti zdravlje cjelokupnog organizma. Ono, što iznenađuje jest činjenica da listovi kafe sadrže iznimno visoku razinu antioksidanata i aktivni spoj mangiferin, za kojega je dokazano da pomaže u regulaciji razine šećera i holesterola, a istovremeno štite zdravlje neurona.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je odličan izvor moćnih antioksidanata. On sadrži vrlo visoku koncentraciju polifenola koji pomažu u prevenciji raka dojke, pluća i debelog crijeva. Zeleni čaj može pomoći i u prevenciji Alzheimerove bolesti i bolesti kardiovaskularnog sustava.

Crni čaj

Znanstvenici su ustanovili da osobe, koje dnevno piju dvije do tri šoljice crnog čaja, imaju za 50% manji rizik od nastanka demencije, u odnosu na one koji crni čaj piju rijetko ili nikako. Istraživanja su pokazala da crni čaj može pomoći u prevenciji oštećenja pluća uzrokovanih pušenjem.

 Čaj od mente

Čaj od mente može pospješiti rad probavnog sustava i smanjiti razinu stresa. Menta također može pomoći u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava i smanjiti rizik od nastanka depresije, hroničnog stresa i anksioznosti.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice se smatra jednim od najzdravijih čajeva poznatih čovjeku. Znanstvenici su ustanovili da svakodnevna konzumacija čaja od kamilice može pomoći u prevenciji niza stanja i poremećaja, a učinkovitom se pokazala i u njezi kože.

Izvor: centarzdravlja.net