Kada razmišljate o svome životu, da li ste sretni?  U nastavku teksta ćemo vam reći kako bodybuilding može da vam pomogne da više uživate u životu. Neki ljudi definišu svoj život po svojoj karijeri, iznosu na njihovom bankovnom računu ili njihovoj imovini, ali te stvari vas neče učiniti sretnim u životu. Umjesto toga, kako se osjećate u vašem životu je uglavnom do vašeg načina razmišljanja.

Bodybuilder je sebičan sa svojim vremenom: Kao bodybuilder, vi ste malo sebični sa svojim vremenom. Vi shvatate da vam je potrebno vrijeme da vježbate, da napunite svoje baterije i da tako funkcionišete na visokom nivou u svim oblastima svakodnevnog života.

Bodybuilderi priznaju svoja dostignuća: Postoji velika razlika između hvalisanja i prihvatanja komplimenata. Kao bodybuilder, vi ste otvoreni za komplimente i pozitivne promjene koje ste napravili u vašem zdravlju i životu.

Bodybuilderi istražuju zivot: Bodybuilderi su uvijek u potrazi za novim načinima kako da poboljšaju svoje zdravlje, treninge i općenito svoj život. Istražujući nove aktivnosti, bodybuilderi upoznaju nove ljude i izazivaju svoje tijelo kroz penjanje, planinarenje i avanturističke trke. Stalno istraživanje donosi uzbuđenje svakog dana i nešto za gledanje prema naprijed.

Bodybuilderi imaju dosta energije:  Treniranje i pravilna ishrana će vam dati više energije a samim time i  to da dobro izgledate , da se osjećate dobro i pruža vam veće šanse da učestvujete u nekim novim aktivnostima.

Bodybuilderi se vraćaju na pravi put nakon što zalutaju:  Život će vas baciti na pod ali, kao bodybuilder, vi ćete ponovo ustati i ostati na pravom putu bez obzira na ono što dolazi sljedeće.

Bodybuilding je diverzija: Ponekad nam je potrebna diverzija. Ako je vaš um u trci sa mislima o vašim bivšim djevojkama, vašem šefu, ili ekonomiji, bodybuilding će vam pomoći da se koncentrišete na nešto drugo, pregrupišući se i čineći da vam dan prođe sa što manje briga.

DODATNI SAVJETI KOJI ĆE VAM POMOĆI U ŽIVOTU:

*Nađite vremena za svoj društveni život.
*Pogledajte dobar film.
* Posjetite terapeuta ako vam nešto smeta.
* Pišite o pozitivnim stvarima u vašem životu i fokusirajte se na njih.
* Pišite o stvarima koje želite da promjenite i krenite u akciju.
* Pomozite onima koji su manje sretni.
* Okružite se ljudima koji znaju da uživaju.
* Smanjite vrijeme koje provodite sa ljudima koji vam govore da nešto ne možete.
* Nađite hobije – bodybuilding je jedan, sada dodajte i ostale u kojima uživate.
* Radite ono šta volite.