Poznato nam je da ukoliko želimo izgraditi snagu i mišiće ponekad moramo gurati do maksimalnih granica našeg tijela. Neke vježbe vam dozvoljavaju da ih radite u potpunosti bezbjedno i da pri tome idete do otkaza, međutim kod nekih vježbi to nije slučaj. Benč pres je jedna od tih „nesigurnih“ vježbi, ali ujedno predstavlja i jednu od osnovnih vježbi koju svi izvodimo kada idemo u teretanu.

Šta se dešava kada želite da na šipku nabacite veće kilaže, ali niko od vaših prijatelja koji su vam obično spotteri nije tu? Počinjete dizati kilažu, međutim prije nego postanete svjesni situacije vaša prsa, ramena i tricepsi otkazuju te ostajete sami u borbi za goli život. To više ne mora biti slučaj jer su inovatori napravili rješenje koje bi potencijalno moglo spasiti i nečiji život. Rješenje se zove – Maxx Bench.

Ova verzija benč presa vam omogućava da izvućete maksimum iz svojih posljednjih ponavljanja, a da pri tome sebe ne izlažete riziku od mogućih povreda. O čemu vam govorimo pogledajte u videu ispod.