Glutamin je aminokiselina koja ima važnu ulogu u biokemijskim procesima koji se dešavaju u tijelu. Osim što djeluje kao gorivo za imuni sistem, glutamin je poznat po tome da pomaže sportašima da se fizički brže oporave.

Razlozi za uzimanje glutamina : 

-Glutamin je aminokiselina koja se klasificirana je kao uvjetno esencijalna amino kiselina, što znači da iako je tijelo može proizvesti iz drugih izvora, ne može uvijek dostići količinu koja je tijelu i potrebna i to je prvi razlog zbog čega bi trebali unositi glutamine u organizam.

-Glutamin je bez ikakve sumnje odličan suplement i to upravo zbog njegove sposobnosti da povećava lučenje hormona rasta! Ovo je najvažnije za one koji žele čistu mišićnu masu, studije pokazuju da samo 2 grama glutamina mogu povećati lučenje hormona rasta.

-Glutamin povečava nivo gama-amino-buterinske kiseline (GABA) koja je potrebna za održanje moždanih funkcija.

-Glutamin je pokazao pozitivne rezultate kada se radi o poboljšanju imunog sistema kod svih ljudi koji su koristili ovaj suplement. Tijekom stresnih perioda poput gripe i prehlade, ustanovljeno je kako se glutamin troši puno brže i više nego u normalnim uvjetima i to je još jedan od razloga zbog kojih je potrebna dodatna suplementacija glutamina .

Mišićna tkiva zahtijevaju nitrogen, i glutaminske suplemente (L-glutamine) je napravljen od 20% nitrogena što ga čini odličnim izvorom nitrogena. Kada se koristi sa ostalim supelementima za oporavak kao naprimjer što je whey protein dolazi do vidljivog napretka..

Workout.ba portal je sada omogućio prodaju najboljih suplemenata i opreme za sportaše, borce i rekreativce.

Naručite svoj Glutamin od poznatih svjetskih brendova ovdje:

Olimp – Glutamine Xplode Powder – Cijena 62 KM

Pro-10 – Glutamine 500g – Cijena 49 KM

musclePharm – Glutamine – Cijena 55 KM

Muscletech – Platinum Glutamine – Cijena 40 KM

A možete nas kontaktirati i putem naše oficijelne facebook stranice:

www.facebook.com/workout.ba
Napišite nam i svoja iskustva sa ovim suplementom ?