Vijest koja je jučer eksplodirala u svjetskim medijima, a tiće se povratka Fedora Emelianenka u borilište, je danas i službeno potvrđena. I to od strane njegovog menadžera i prijatelja Vadima Finkelchteina, a ujedno i od predsjednika M-1 Global promocije.

U razgovoru za BloodyElbow, Vadim je potvrdio povratak “Posljednjeg Impratora”, ali je otkrio i neke zanimljive pojedinosti koje će nam možda otkriti gdje ćemo gledati ponajboljeg MMA borca svih vremena.

“Bio sam iznenađen kada mi je Fedor rekao da se vraća. Nagovarao sam ga godinu ili dvije na taj potez. No, jednostavno nisam uspio. Jednom me čak zamolio da ga o tome više ne ispitujem. Otprilike prije sedmicu mi je odjednom rekao da se planira vratiti. Nisam mogao vjerovati što čujem. Konačnu odluku je donio prije samo par dana”, poručio je predsjednik M-1 Globala.

Pravo pitanje koje se postavlja je gdje će se Fedor vratiti. Finkelchtein nije želio jasno odgovoriti, no može se zaključiti da to vjerojatno neće biti M-1. Ili će možda njegovu promociju iskoristiti kao početni zalet. Cilj je SAD.

“Naravno da bih volio da se Fedor bori protiv nas, ako je to moguće. Bilo bi sjajno da prvu borbu odradi u Rusiji, ali opet… Ja bih ga volio vidjeti ili u Americi ili u Japanu”, objašnjava menadžer.

“Za sada nemam tačne informacije. Ono što mi je rekao jest da se mora dobro pripremiti. Mora postati opasan kao što je to nekad bio. Mentalno je sada spreman ponovno se boriti i njegov stav prema povratku je odličan. Smatram da ponovno može pokazati onu svoju najbolju verziju.”

Vrijeme i mjesto, kao i protivnik u povratničkom meču, još nisu određeni…

“Teško je o tome sada govoriti. Volio bih da prvi meč odradi u Rusiji, naravno. Ali sve zapravo ovisi o njemu. Ponavljam, za ruske fanove bi bilo odlično da se vrati u domovini. Bili bi sretni.”

I Finkelchtein ne odbacuje mogućnost organizacije priredbe u Moskvi koju bi ponovno predvodio “Posljednji Imperator”.

“Htio bih to napraviti. Bilo bi kao na Olimpijskom stadionu kada smo napravili priredbu ispred 22 tisuće ljudi prije nego što se oprostio. To je bilo odlično za ljubitelje MMA-ja. I onda da ode u SAD boriti se. Ovo nije plan, ovo su moje želje. Radit ću na tome da se ostvare”, objašnjava.

Kada su u pitanju protivnici, Fedor cilja na nekog iz svjetskog TOP-a 10. Jedini problem je što su svi ti borci sada u UFC-u.

“Mislim da bi bilo koji teškaš iz M-1 promocije prihvatio taj meč. Zapravo, smatram da bi se mogao boriti protiv bilo kojeg TOP 10 borca svijeta”, zaključio je Finkelchtein.

Izvor: fightsite.hr